Igår eftermiddag träffade jag min läkare och efter alla turer och arga mejl under våren så var jag rätt nervös innan men det gick bra. Även om jag haft lite duster med henne så är hon i botten bra bra och har en sund filosofi vad det gäller behandling av psykisk ohälsa (restriktiv med nya tabletter och vill gärna försöka sänka doser). Hon lyssnade på mig och vi diskuterade mina sömnproblem och vi landade i att jag skulle testa två nya preparat (icke beroendeframkallande, Melatonin och Quetiapin). Hon tyckte jag skulle börja ta båda samtidigt men jag är lite skeptisk mot det senare preparatet som är ett medel mot schizofreni (i MYCKET högre doser än min) så jag tog bara melatonin i går kväll. Jag kände av det, blev matt och yrslig, men vaknade ändå en gång efter insomnandet men kunde somna om igen efter en kort stund. Jag somnade vid 23.45 (sov sen bra) och det var länge sen jag somnade så tidigt. Melatonin känns därför lovande. Tanken med medicinerna är inte att de ska bli nya permanenta sömntabletter för mig utan att de ska hjälpa mig med insomningen tills myrkrypningarna och benspasmerna som sabbar min insomning nu gått ur kroppen, de är ju ett resultat av utsättningen av Zolpidem.

Ett dåligt besked från läkaren igår var att hon ska sluta. Det är en väldig omsättning på läkarna på psyk så jag är inte förvånad men det är trist för jag har haft henne ett tag nu och vi har börjat lära känna varandra. Min nästa läkartid är inbokad till september och då får jag träffa en hyrläkare. Jag kan inte förstå att Region Halland tycker att det är bättre att lägga en massa pengar på hyrläkare/-sköterskor än att satsa på att göra arbetssituationen bra för den ordinarie personalen så att den blir kvar.

Jag var rätt mör efter läkarbesöket i går så det blev inte mycket gjort efter det. På kvällen rökte jag min kvällspipa i sällskap med Betty. Det är väldigt trevligt att ha henne jämte mig, ibland ligger hon precis vid min stol men oftast ligger hon på gräset framför mig. Jag knäppte en hel radda med kort på henne, några syns nedan. Att jag mått dåligt sen i maj har påverkat min piprökning, inte hur ofta jag röker utan vad jag röker. Vanligtvis går det åt mer lätt tobak (blandningar med virginia- och periquetobak) under sommaren medan jag röker starkare sorter (både smak- och nikotinmässigt) höst och vinter. När jag mår dåligt så tenderar jag också att röka den starkare tobaken och en förklaring kan vara att nikotin faktiskt har positiva effekter vad det gäller det psykiska välbefinnandet. Det kan ha negativa effekter på en depression också och jag misstänker att det varierar väldigt från person till person men i mitt fall upplever jag att nikotin hjälper mot min nedstämdhet, i varje fall på kort sikt.

Det är varmt idag men jag kunde ändå inte låta bli att springa en kort sväng. Ärligt talat så sprang jag till stor del för att det är varmt, även om det är jobbigt i värmen så är det ändå skönt att springa lite lagom i stark värme. Det ger en kraftig svettning och en skön bastukänsla. Löpningen var också bra för den skedde efter ett telefonmöte med banken. Det var inga stora problem, det mesta var bra, men jag blir ändå väldigt stressad av alla bankkontakter.

På östkusten har de ju haft det ännu varmare än oss här i väst men i Smålandsskogarna och runt Kolmården är de ju till hälften troll och det är allmänt känt att troll tål värme bra så de har nog inte haft det värre än oss…..

Var vänlig följ och gilla: