Timmen mellan 22.30 och 23.30 var magisk för mig igår. Jag var uppe i varv efter mitt studiebesök och tankar på att jag skulle vilja försöka göra en egen pipa snurrade i huvudet på mig. Jonas hade varit skeptisk till min tanke om att använda ek, förutom att eken innehåller garvämnen som förmodligen påverkar smaken så har den ju också väldigt lätt att spricka. Han trodde mer på björk som lämplig ersättning för briarrot. Även när jag lagt mig för att sova så fanns tankarna på en egentillverkad pipa kvar i huvudet, ju johan_pipa_bjorkklabbmer jag tänkte på det desto mer ville jag gå ut och kolla om det fanns nån lämplig björkklabb i pannrummet. Jag vill ha en som legat där flera vintrar och som är riktigt torr.

Det slutade med att jag gick ut och tittade och medan jag gjorde det så passade jag på att inviga en johan_pipa_killarney_pannrummetav mina nya pipor, en Peterson i modellen Killarney. Jag hittade ganska snabbt en lämplig björkbit, den är stor så den ska räcka till flera pipor om jag inte klantar mig väldigt mycket. Även om materialet räcker så betyder det ju inte att pipan blir varken snygg eller funktionsduglig. Jag vill dock pröva och så får vi se hur det går.

Efter att ha inspekterat björkförrådet så gick jag en sväng i sommarkvällen, den var helt ljuvlig, lagom temperatur, ingen blåst och hela Rävinge var fyllt av en stor stillhet.ravinge_vy_sommarnatt När jag gick där och puffade på min pipa så mådde jag RIKTIGT bra. När jag sen kom in, fortfarande med röksmaken färsk i munnen, så åt jag lite av SIAs Whiskyglass, det glass_whiskymådde jag inte precis sämre av.

Min nattliga utflykt gjorde att det blev för lite sömn i natt, en del tog jag igen på bussen in till Halmstad i morse. Jag sov riktigt djupt då och vaknade inte förrän vi var framme vid ändhållplatsen. Det var inte där jag tänkt kliva av men det är inte långt till praktiken därifrån heller.

Under eftermiddagen var det tänkt att jag skulle ha terapi men jag hamnade hos sjukhusets Specialisttandvården (Käkkirurgen) istället. Jag har ju skrivit om att jag haft tandvärk på grund av en infektion under en tand och att jag ätit penicillin mot infektionen. Jag har också fått en tid i augusti hos Käkkirurgen. Medicineringen tog bort det mesta av smärtan men jag har haft kvar en viss ömhet och så för nån dag sen så fick jag en stor svullnad i tandköttet vid tanden. Idag ringde jag därför Käkkirurgen för att få en akuttid så att nån kunde titta på hur det var ställt med tanden. Jag fick en tid på direkten men det innebar att terapin fick stryka på foten.

På sjukhuset så kunde de konstatera att infektionen var kvar och att svullnaden vid tanden var fylld med var. Det blev bestämt att tanden skulle tas bort och jag fick en tid redan i morgon förmiddag. Det kom ju johan_pipa_galgbergetlite hastigt men å andra sidan så hinner jag inte gå och gruva mig en massa.

Innan dagens tilltänkta terapi så gick jag upp på Galgberget och satte mig med min andra nya pipa, Bulldoggen. Jag har satt mig själv i karantän vad det gäller secondhandbutiker och Ebay-/Traderaköp efter de för dyra pipköpen så jag hade tid till mitt förfogande. Jag kände också ett behov av att samla mig inför terapin eftersom jag tänkt lyfta en del jobbiga saker (det fick skjutas fram en vecka p.g.a. tandproblemet). Det var verkligen en lisa för själen att sitta där och puffa och tänka på ingenting.

Tillbaka till Käkkirurgen – tandläkaren där frågade mig om jag rökte, det är ju en sån där standardfråga de ställer. Jag drog lite på svaret eftersom jag inte riktigt vill kalla mig rökare men ändå ville svara så sanningsenligt som möjligt. Jag sa därför att jag mindfulnessröker ett par gånger i veckan. Tandläkaren svarade med att fråga vad jag menar med det och jag beskrev hur piprökningen fungerar för mig, både fysiskt och psykiskt. Jag hade förväntat mig en utskällning för att jag börjat röka men tandläkaren överraskade mig genom att säga att han förstod vad jag menar eftersom han själv röker pipa ibland. Jag blev jätteglad när jag hörde det, dels för att det var kul att träffa en annan piprökare och dels för att det verkligen var fel läge för en utskällning.

Var vänlig följ och gilla: