När jag vaknade i morse och såg regnrusket ute (även om det hållit upp senare under dagen) så blev jag väldigt glad att jag hann klippa gräset igår. Hade jag sparat det tills idag så hade jag blivit rejält stressad. Nåt som inte var lika kul när jag vaknade var att jag hade tandvärk. Jag har haft det från och till nån vecka men dragit mig för att gå till tandläkaren, och för att blogga om det. Orsaken till att jag inte velat ringa tandläkaren är tander_shane_macgowanekonomisk (ibland kan jag vara dumsnål) även om jag faktiskt ringde i torsdags eftermiddag och fick en tid på tisdag. Orsaken till att jag inte bloggat om det är att jag skäms för att jag har tandvärk. För mig är dåliga tänder intimt förknippade med psykisk sjukdom, mest för att man ofta försummar tänderna när man mår dåligt men också för att medicinerna ofta försämrar tandhälsan. Jag tycker att det är jobbigare att skriva om tandproblem än om min ångest och jag tror att det beror på att jag upplever mina tandproblem som mer självförvållade än min psykiska sjukdom (min nya vurm för piprökning bättrar ju inte på den upplevelsen).

När jag satt och sydde i morse så kom pojkarna springandes från vardagsrummet och sa upphetsat ”Det är en hare på gårdsplanen!”. Mycket riktigt satt där en hare. Undrar om det är samma en som jag fotade i början på maj?hare_20160618_1Svärmor och hustruns syster med barn är här i helgen. Kusinerna leker jättebra ihop, de har varit ute och härjat mycket, inne har det mest varit skärmaktiviteter som gällt. Ungarna får mig att känna miglan_i vardagsrummet som 100 år och helt okunnig om deras digitala världar. Ibland känns det som att deras spelvärldar är verkligare för dem än vad verkligheten är. Även om jag vet att det är väldigt vanligt så tycker jag det är fascinerande när ett barn sitter i en fåtölj med en platta och ett andra i soffan med en annan platta men de är båda inne i samma spelvärld och interagerar. Som sagt var, digitalt så är jag ibland inte särskilt uppdaterad.

Under min promenad idag så blev det två bra svalbilder, båda på lågt flygande svalor. På den övre bilden så ser det ut som om svalan flyger med munnen på vid gavel. Jag fotade också bladlöss, med och utan myror. Den undre bladlusbilden är allegorisk och heter ”Skottland och England”.svala_oppen_nabbsvala_20160618_1myror_bladlosstistel_bladloss

Var vänlig följ och gilla: