Gårdagen var riktigt sträng, praktik på förmiddagen, läkarbesök efter lunch och terapi senare under magasin_vagg_klar_20160615eftermiddagen. Jag var rätt mör när jag kom hem men under kvällen så orkade jag faktiskt stryka vindskivorna en andra gång. I dag på morgonen så satte jag falurödfärg på ett par läkt så nu är magasinsväggen så klar att snickarna kan plocka ner byggnadsställningen. Det som återstår på väggen är lite målning längst ner men det kan vi ta från marken. Byggarna kommer att flytta ställningen från magasinsväggen till den västra gaveln på vårt hus, den behöver målas. Väggen är så hög att den är svår att måla från en stege så vi får passa på nu när vi har en ställning på gården.Bergsgatan_eget_foto_a

Läkarbesöket i går var en positiv överraskning. Jag träffade en ny läkare och det är alltid ett lotteri. Hon jag träffade i går var kanonbra, hon lyssnade och de märktes att hon ansåg att mina erfarenheter från sjukdomen och kring medicineringen var värda att både lyssna på och beakta. Tyvärr är det inte alla läkare som har den inställningen. Jag har haft en helvast_linnekavaj del bra läkare men jag har också haft en del dåliga. Jag tror i och för sig att även de dåliga läkarna velat hjälpa mig men de har oftast saknat förmågan att lyssna och att sätta värde på mina erfarenheter. Tyvärr var gårdagens läkare en s.k. “hyrläkare” så jag kommer inte att kunna ha kvar henne som min läkare.

I dag klev jag upp vid halv fem för att få tid att jobba på omvandlingen av en linnekavaj till en väst. Jag har kommit en bit på väg och om jag bara hade ro att sätta mig med den några timmar så skulle jag bli klar med den. Jag fick en del gjort i dag och förhoppningsvis så kan jag ha den klar till midsommar.

En period i våras så la jag ut många bilder på utsikten över Rävinge hemifrån. I dag blir det ytterligare en sån bild, vyn var fantastiskt vacker i morse.ravinge_vy_20160617 Morgondaggen gjorde att jag lyckades ta några fina blombilder. pion_vattendropparvattendroppe_bladveckpion_myraÄven om det var fuktigt i morse och det faktiskt har regnat lite de senaste dagarna så har det varit en torr vår och försommar. Jag tror att det är förklaringen till att vi bara sett nån enstaka mördarsnigel. Nu när det kommit lite fukt så har de börjat visa sig, tack och lov ännu bara i begränsat antal. Det är inte bara mördarsniglarna som börjat röra på sig utan även snäckorna har vågat titta fram.snigel_snackaJag kollade läget med backsvalorna idag och det har blivit en hel liten koloni där. Jag hoppas verkligen att Getinge Gräv inte ska rota i jordhögarna på ett bra tag.backsvalor_bo_koloni_1 backsvalor_bo_koloni_2Även idag så gick det en väldig massa tändstickor till piprökningen. tandstickor_20160617När jag började se botten i tändsticksasken så kom jag dock på vad som var fel, för lite drag. För att få till ett tillräckligt starkt drag så var tvungen johan_pipa_rok_bojdatt suga in ordentligt med luft. Fram till jag kom på det så hade jag bara ”mespuffat” på pipan. I dag hade jag också stoppat den enligt instruktioner från Peterson of Dublins hemsida.

Utifrån mina tre pipinlägg på bloggen så kan man kanske undra om jag hinner med nån medveten närvaro under min rökning eller om jag bara fotar och filmar hela tiden. Jag tycker faktiskt att jag hinner med båda men jag är medveten om motsättningen i min vilja att hitta lugn och att dokumentera. I dag gjorde jag därför så att jag tog bilderna precis på slutet, när det var den sista tobaken som brann i pipan.johan_tant_i_pipan Tiden innan dess ägnade jag åt att njuta av friden, titta på djuren som betade och konstatera att vi bor vackert. hagen_vid_piprokningVi ska få besök i helgen så städbehovet blev akut här hemma i kväll. Det föll på min lott att dammsuga och jag klarade väl den uppgiften hyfsat, dock inte utan ett avbrott mitt i för att fota en björktrast. När jag dammsög vid datorn så såg jag genom fönstret en trast som stod på ett konstigt, spänt vis på gräsmattan. Plötsligt så kastade den sig framåt och borrade ner näbben i marken. Den upprepade proceduren några gånger innan en närgången duva skrämde bort den. Jag undrar om björktrasten lokaliserade bytet med hjälp av hörseln (den hade huvudet på sned som om den lyssnade) eller om den använde synen?bjorktrast_spandbjorktrast_huggerSist så kommer några bilder från dagens promenad. Känsliga läsare varnas för två halväckliga bilder.myror_gangnypon_blommafluga_musfluga_mus_nara

Var vänlig följ och gilla: