Vår vita höna har varit dålig ett tag, hon har haltat väldigt när hon gått men annars verkat pigg och haft aptit så jag har gett henne tid att bli bättre på. I morse var hon dock mycket sämre, kunde knappt gå alls så då fick det bli yxan för henne. Det är trist för nu har vi bara två hönor kvar, vi har tre tuppar men jag ska ta mig i kragen och nacka två av dem.

Apropå dödsfall så misstänker polisen att det skett ett mord i Getinge. Jag har inga detaljer om det inträffade och initialt verkade SVT inte ha det heller för när nyheten kom ut i måndags åkte de runt i Getinge och letade efter huset där det hela ska ha skett. När de irrade omkring i byn så stötte de bland annat på äldsta sonen och frågade honom om han visste nåt och när han svarade nekande så gav de honom ett visitkort och sa ”Ring om du får veta vart mordplatsen ligger!” Det verkar otroligt att man på SVT var så dåligt informerade att man tvingades leta källor bland Getinges tolvåringar.Ännu lite mer död – men i digital form den här gången. Sönerna spelar ju mycket data- och TV-spel. Den yngsta sonen gillar ”skjut-och-spräng”-spelen bäst medan tolvåringen föredrar strategispel. Jag suckar ganska ofta över hur mycket tid ungarna lägger på spelandet. Hustrun och jag reglerar visserligen det genom att säga åt dem att nu får ni inte spela mer idag men nån gång kunde man ju tycka att de slutade på eget bevåg. Häromdan så spelade dock tioåringen med min välsignelse efter att jag upptäckte att han spelade on-line med någon som han pratade engelska med. Jag stod och lyssnade på honom när han spelade och sonens engelska var riktigt bra. Om han tränar sin engelska samtidigt som han spelar sina i ”skjut-och-spräng”-spel så får han lite extra speltid.

Avslutningsvis några ord, och en bild, om en ekorrjakt. När jag promenerade med Betty idag (hon gick lös) så fick hon plötsligt syn på en ekorre långt ner på en ek. Hon for iväg som ett jehu, genom nyponbuskarna, mot ekorren som i sin tur for upp i eken. Betty var dock aldrig i närheten av att fånga ekorren, även om hon nästan försökte klättra efter upp i trädet.

Var vänlig följ och gilla: