Förkylningen och två dagar ensam med femåring tog it sin rätt i går kväll, så jag la mig vid åttatiden. I dag är jag är fortfarande rejält täppt i näsan men mycket piggare.

I helgen så la jag ut mina femkronorsbyxor från i torsdags. Jag har haft dem i dag och de är sköna och jag tycker de sitter bra.johan_byxor_rumpa_a_400 Till byxorna hade jag den första kavaj som jag kommer ihåg att jag blev eld och lågor över. Det är en kavaj i ull/kashmir från BOSS och jag köpte den på Myrorna. Jag minns att jag var där på lunchrasten en fredag, såg den och blev förälskad men jag tyckte den var för dyr. På kvällen berättade jag för min fru om kavajen och hon sa att jag borde köpa den. Jag hängde därför på låset hos Myrorna på lördagen och hoppades innerligt att kavajen inte var såld. Det var den inte. Jag har den inte så ofta nu för tiden men jag tycker väldigt mycket om den.

I dag var det premiär för min Homburghatt.johan_selfie_homburg_2_a Det är ju en äldre hattmodell som ingen förmodligen har använt sen Churchill hade den när han ledde kampen mot Nazityskland. Hatten är kanske inte modern men jag tycker den har en viss stil, lite distingerad och statsmannaaktig.

homburg_churchill_gra_a

Churchill är annars inte en av mina favoriter, trots hatten och insatsen under andra världskriget. Jag förlåter honom inte hans agerande när (nästan hela) Irland blev självständigt. Fast jag måste erkänna att han var rätt cool. Visste ni att han designade en egen ”sparkdräkt” för vuxna? Han lät också sy upp rosa sidenkalsonger åt sig. STIL i P1 har gjort ett program om honom som är väl värt att lyssna på. Det finns här.

En annan person som inte toppar min popularitetslista är Jimmie Åkesson.jimmie_akesson_a Trots det så kunde jag inte låta bli att känna med honom när jag hörde att han sjukskrivit sig. Han har slitit hårt under hela valrörelsen och, ur hans synvinkel, gjort ett jättebra val. Att tappa orken och energin nu när riksdagsarbetet börjar och han ska skörda frukterna av sitt arbete måste kännas som en stor besvikelse. Har han sen det minsta anlag för dömande tankar (”Jag borde orka leda partiet”) så är hans tillvaro säkert riktigt plågsam nu. I varje fall hade den varit det för mig om jag varit i hans situation.

Politiskt sett så hoppas jag att SD ska få problem och börja implodera (typ Ny Demokrati)ny_demokrati_a nu när de inte har Åkesson som leder dem. Jag är dock rädd att de blivit så starka att de klarar sig utan honom ett tag.

Biologen som hjälpte mig bedöma fladdermusens hälsotillstånd (per telefon) har tittat på några foton på djuret i fråga och han säger att det är en Dvärgfladdermus. Det är en av de vanligaste arterna i Sverige. Det var skönt att höra att den inte var jätteovanlig. Som alla fladdermöss är dock dvärgfladdermusen fridlyst. Jag bröt dock inte mot lagen som dödade den eftersom man får avliva vilda djur för att förhindra djurets lidande.fladdermus_tandsticksask_a

Var vänlig följ och gilla: