Katten är alltid ute på nätterna (annars väcker han hustrun vid fyra och vill bli utsläppt) så på morgnarna sitter han på trappen och vill in. Betty, som älskar katten, ser honom komma in varje morgon (hon är bakom en grind) men när jag nån minut senare släpper ut henne så springer hon alltid till trappen där han suttit. Det är som om hon hoppa att han trots allt ska vara kvar. Hon är söt men lite korkad vår Betty.

 

Jag har en snygg dubbelknäppt linnekavaj som jag skulle vilja använda men jag vet inte riktigt vad jag ska ha till den. Igår provade jag därför fyra olika utstyrslar med den för att se om jag tyckte nåt funkade. Jag la också ut bilderna på Reddit och frågade folk vad de tyckte.De tyckte mycket, hade 104 kommentarer (och 1100 lajks) när jag slog på datorn i morse. Alla kommentarer var konstruktiva även om några sved lite – det var de som påpekade att kavajen spände för mycket över magen… När jag tittar på fotona så kan jag dock inte göra annat än att hålla med, för många veck där. Alternativen är att flytta knapparna lite eller att hoppas att jag ska gå ner i vikt. Jag har börjat gå ner lite nu (nej, allt beror inte på magsjukan – vikten har fortsatt ner även efter den) så det är inte en helt orealistisk tanke. Personligen gillade jag de två sista utstyrslarna bäst, det blev för mycket med väst under kavajen.

 

Igår var 14-åringen och jag och klippte gräs hos vår äldre granne. Som vanligt blev det rejält med fika efteråt. Själva klippandet höll på att bli inställt för strax innan vi skulle bege oss så drog åska och regn in men det drog bort lika fort igen så vi kunde köra på som planerat.

 

De som följt bloggen länge vet att jag i flera år försökt ta en bra bild av en steglits. Jag ser dem relativt ofta men jag kommer aldrig tillräckligt nära för att kunna ta ett bra foto. Senaste försöket ägde rum under morgonens hundpromenad och det blev som alla andra försök – suddigt. Nåt annan jag inte lyckades fotografera skarpt i morse var den aurorafjäril jag såg fladdra förbi. Fjärilar i flykten är svåra.

 

Under eftermiddagspromenaden så upptäckte jag att grannen saltas sin grusväg, vi som inte saltar vår tackar för det eftersom saltningen lockade fram ett eftermiddagsregn.

Var vänlig följ och gilla: