Under en av gårdagens hundpromenader gick jag förbi backsvalorna eftersom jag vill filma och fota dem igen. Som vanligt fick Sigge spel där och lyckades skita ner sig nåt kopiöst (klickbar), tyvärr var det det enda konkreta resultatet av besöket eftersom film och foton blev misslyckade. Jag gick dock tillbaka på egen hand en stund senare och då gick det bättre. Det är verkligen tjockt med backsvalor där nu, så här många var det verkligen inte förra året.

Svalorna som bor hos oss är alltid lite sena men nu har de kommit. Har sett dem flyga över gården och hagarna. Andra som är sena är askarna här omkring, allt annat är utslaget (hägg och syren blommar) men de är fortfarande kala.

 

Under en senare hundpromenad i går så såg jag en kopparorm, två gravänder och en brun kärrhök. Fåglarna såg jag på långt håll men ormen/ödlan var nära men det var svårt att fota den samtidigt som jag skulle hålla koll på två hundar. Det har kommit fler kor hit men antalet kalvar har inte ökat så jag misstänker att de sista korna är här för att betäckas när de släpper tjuren med flocken (om de gör som förra året).Avslutningsvis lite blandade bilder.

Var vänlig följ och gilla: