Donald Trumps utnämning av Stephen Bannonstephen_bannon knäckte mig i går. Jag hade en ganska bra dag fram tills jag läste om den, då slog oron och ångesten till rejält. Jag har annars lyckats hålla USA-valet stången tills nu, jag har tänkt att Trump nog kommer köra fast i den politiska vardagen och inte lyckas ställa till med nåt som nästa president inte kan ordna upp. Med Stephen Bannon vid sin sida så blir jag orolig att han på fyra år fullkomligt ska lyckas sabotera USA:s internationella åtaganden och dessutom polarisera USA ännu mer. Frågan är hur mycket som krävs för att mer omfattande våldsamheter ska bryta ut där, antingen vid demonstrationer eller som rena hatbrott.

Oron över Stephen Bannons utnämning gjorde att jag tog Theralen, och som vanligt blev jag både väldigtvita_huset_byggnad sockersugen och trött av den. Jag höll sockersuget stången någorlunda men jag la mig redan vid 19-tiden. Idag mår jag bättre men det går fortfarande kalla kårar längs ryggraden på mig när jag läser om utnämningen. Vad fan är det för några som tar över i Vita Huset!?hackspett_talgboll

Vi har haft fint besök på talgbollen, en hackspett tittade förbi ett par gånger igår.

Om det var nån som undrade över den näst sista bilden i söndagens inlägg hangranna_geggaså kan jag berätta att det är gegga som låg i hängrännorna på magasinet. Jag har varit på G att rensa dem länge utan att komma till skott. När kylan kom så tänkte jag att det fick vänta tills det blev varmare igen men i söndags så föreslog hustrun att jag skulle rensa hängrännorna innan det utlovade regnet kom (det är här nu). Jag knorrade lite och sa att det är fruset i rännorna men hon sa att jag väl kunde försöka. Jag släpade därför fram stegen och klättrade upp, mest för att kunna säga till henne att ”Vad var det jag sa, det går ju inte!”. Till min förvåning så gick det mycket lättare än när det är plusgrader, det var bara att lyfta ur isklumparna och jag fick med löv, gegga och vatten, i vanliga fall brukar det bli kvar en geggig sörja när jag lyft bort löven. Jag tror att jag ska sätt i system att låta löven frysa i hängrännorna innan jag ger mig på att rensa.

Var vänlig följ och gilla: