I går vaknade jag med illamående och mådde sen riktigt dåligt hela morgonen. När jag mår så där oerhört illa får jag panikkänslor och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen eller vad jag ska ta mig till. Helst vill jag dricka en deciliter Theralen theralen_deciliter_aoch bara sova i en vecka.

Min terapeut har sagt att jag trots illamåendet ska försöka köra på som vanligt. Jag försökte följa hennes råd och lämnade därför barnen på dagis/fritids och åkte sen in till Halmstad för praktik på förmiddagen och terapi på eftermiddagen.

Jag anpassade mig dock till illamåendet på två punkter. Jag tog bilen till stan eftersom jag var rädd att jag skulle börja spy på bussen och i stället för kostym (det var ju terapidag) så tog jag kavaj, skjorta och chinos eftersom jag var rädd att börja kräkas och jag tyckte det skulle vara synd att spy ner en kostym.

När jag lämnat barnen och körde mot Halmstad så började jag må bättre. När jag kom fram till Socialförvaltningen så kände jag inte av nåt illamående alls. Det var en härlig känsla att kunna börja praktiken med att ta en kopp kaffe och två mackor och äta utan att vara orolig att det skulle komma upp igen. Jag mådde sedan bra större delen av dagen men på kvällen kom illamåendet tillbaka. Det satt i ett par timmar men gav med sig strax innan jag gick och la mig.

Jag har märkt att när jag inte mår illa så går jag omkring och är rädd att jag ska börja må dåligt. Då känner jag efter väldigt mycket, ”mår jag inte lite illa nu?”. Det är förmodligen det effektivaste sättet att börja må dåligt på. På terapin i går eftermiddag så tränade vi därför på olika tankeövningar att bryta tankarna på illamående och fokusera på annat i stället. Jag tror den typen av övningar kan vara effektiva men de kräver en del övning för att fungera bra.

Mellan praktiken och terapin i går så köpte jag ett par nya sandaler. För en gångs skull så köpte jag helt nytt. Jag har ettsandaler_nya_a par gamla Ecco-sandaler som jag haft hur länge som helst. Jag kasserade egentligen dem för två år sen och köpte ett par nya sandaler (av nåt annat, billigare, märke) men de nya höll bara en och en halv sommar innan de var slut. Jag plockade därför fram mina gamla Ecco-sandaler i våras igen (hade inte kunnat förmå mig att slänga dem). De är dock inte så fräscha längre så jag kände att jag måste köpa nya sandaler. I går var jag därför inne på Ecco och tittade och hittade faktiskt ett par snygga sandaler på rea. Jag tror att jag vågar slänga de gamla nu. Kanske.

Det här blir mitt sista blogginlägg på två veckor. Nu är det semester som gäller. Jag ska försöka ta det riktigt lugnt, slappna av släppa alla ”borde” och ”måste”.smile_relax_enjoy_life_a Jag är dock lite orolig att jag ska må dåligt (illamående, oro, ångest m.m.) och att det ska förstöra min och familjens ledighet.

Jag kan inte annat än att försöka och så får vi se hur det går.

Var vänlig följ och gilla: