Gårdagen var en riktigt usel dag för mig men med ett, timslångt, undantag. Det som var dåligt i går var att jag var både psykiskt och fysiskt trött men inte förmådde ta det lugnt eftersom ”måsten” och dömande tankar plågade mig. För att motverka dem, och för att försöka ”förtjäna” lite tid att bara ta det lugnt, så drev jag på mig själv fast jag egentligen inte orkade. Rätt mycket av det jag gjorde handlade om att gräva ut djupströbädden i fårhuset (känns i rygg och armar idag) men jag hann med en hel del annat också, bland annat att klippa gräset, plocka äpplen och kratta kastanjer.

Det som var bra i går började med att jag, mycket motvilligt, följde med pojkarna till deras bowling. Jag hade tänkt sätta mig med en pipa medan de bowlade men eftersom de infört lite nya rutiner på bowlingen så ville sönerna ha med mig. Väl på bowlingen så började 11-åringen bowlandet med att inte ha nån precision alls men jag kom med ett litet tips om hur han skulle göra och då lossnade det rejält för honom. Sen var det en fröjd att den följande timmen se honom bowla – det gick jättebra och sonen sken som en sol!

Hemma igen så var jag jättetrött men höll mig vaken till 21-tiden då jag gick och la mig. Jag kunde dock inte somna eftersom det dundrade rejält på gårdsplanen när vinden fick kastanjer att falla ner på magasinstaket och på taket till hästtransporten. Magasinet kunde jag ju inte flytta på men släpet var en annan sak, jag gick ut och rullade undan det för att få lite lugn och ro (bilden visar den bortrullade hästtransporten och lite av kastanjerna på gårdsplanen). Problemet var bara att ansträngningen (och kanske även den friska luften) fick mig att piggna till så pass att jag inte kunde somna även fast det nu var märkbart mycket tystare. Till slut kom jag dock till ro och somnade.

Den för korta nattsömnen har gjort att jag idag mår ungefär som i går, trött och matt, men idag har jag lyckats ta det lite lugnare även om jag grävt lite i fårhuset och krattat kastanjer. Jag har en ny strategi kring kastanjkrattandet i år. Tidigare år så har jag krattat ihop och kört bort kastanjerna vid samma tillfälle men i år fokuserar jag på att hålla kastanjerna borta från de ytor vi kör bil på och så tar jag bortforslandet vid ett senare tillfälle.

Var vänlig följ och gilla: