I går eftermiddag så lekte jag med kläderna när jag var in till terapin. Jag gav mig bl.a. på en ny slipsknut, en Eldredge,johan_eldredge_2a som är lite bökig att knyta. Den ser kanske lite prålig ut men nån gång ibland så kan den vara kul. Vill du lära dig hur man knyter den så klicka här. På sidan med instruktionerna till Eldredgeknuten så ger de den högsta poäng i kategorin ”nerd factor”. Jag är benägen att hålla med.

Inspirerad av att ha hållit på med farfars johan_eldredge_klocka_5afickur tidigare under dagen så hade jag det i västfickan i går. Som en extra knorr på gårdagens utstyrsel så hade jag en lite gammaldags hatt. Jag tyckte att jag var väldigt konsekvent och matchande klädd. Jag tyckte det var snyggt, även om jag kände mig lite uttittad när jag klev in på Konsum i Getinge och skulle kompletteringshandla lite.

 

 

 

 

 

 

johan_eldredge_klocka_6a

Senare på kvällen så öppnade jag farfars fickur och tror mig nu kunnat datera det till 1929 (med hjälp av urverksnumret och en tabell på internet). I urverket så ser man rubinerna som man använt istället för skruvarzenth_urverk_4a_rubiner på de ställen i klockan där slitaget är som störst. Enligt Kaplans, och sökningar på nätet, så är klockan inte vara värd några stora summor. Jag hittade ett, vad det verkar, identiskt ur på nätet för 163 euro (den högra klockan).

 

 

 

 

 

 

 

 

zenith_urtavla_2azenith_marcel_a

Idag har jag gått omkring och myst som Topdad här hemma. Jag fick t-tröjan av hustrun när hon kom topdad_1ahem från Island. Efter att ha klarat hennes frånvaro så pass bra att barnen nu undrar när hon ska åka bort nästa gång så känns det som att jag faktiskt förtjänat den. 🙂

Var vänlig följ och gilla: