Getinge är nu ett översvämmat samhälle.oversvamning_korsning_macken_getinge_20140819_a

När jag skulle lämna barnen vid dagis och skola i morse så hade vi först problem att ta oss fram i byn eftersom flera vägar var stängda p.g.a. översvämning. När vi kom fram till skolan så fick vi beskedet att den var stängd idag. Översvämningen har tydligen slagit ut både el och avlopp i skolan. Vi försökte ta oss vidare till dagis men det var vatten och avstängda vägar överallt.oversvamning_rondellen_getinge_20140819_a Jag ringde dagis och sa att femåringen får vara hemma idag och då sa de att de precis fått besked om att dagis också skulle vara stängt idag.

Det var bökigt att ta sig ut ur Getinge eftersom det blivit långa bilköer på de vägar som var öppna men vi kom hem till slut. När vi kommit hem så blev det strömavbrott en kort stund. Transformatorstationen i Getinge hotas tydligen av vattnet så jag misstänker att strömavbrottet hade med det att göra. Jag har fyllt upp dunkar och flaskor med vatten så att vi klarar oss ett tag om strömmen skulle försvinna igen.

 

 

Valven i stenbron i Getinge är fyllda med vatten men det går fortfarande att ta sig fram på bron.oversvamning_stenbron_getinge_morgon_2a_20140819

Jag känner att jag har svårt att hantera morgonens händelser. Jag blev väldigt stressad när vi snurrade runt i Getinge och jag fick besked att både skolan och dagis var stängda. Det var ju egentligen inga stora problem för vår del men jag spände mig väldigt och nu känner jag en allmän oro i hela kroppen. Det är ju många i Getinge som måste ha akuta problem med översvämmade hus och ström och avlopp som inte fungerar så vi har det ju bra på vår kulle. Jag tycker ändå att det här är jobbigt. Man säger ju ibland att vissa har ett psyke av stål, just nu känns det som om jag har ett psyke av balsaträ.

Det har ju varit en väldig massa om regn och översvämningar i bloggen de senaste dagarna men det händer faktiskt annat också. I går var jag till Slöinge för att köpa hönsmat på Lantmännen. Jag kunde inte låta bli att svänga inom Lettlandshjälpen och det gjorde jag alldeles rätt i. Jag hittade en snygg blå kavaj från Corneliani.corneliani_ls_pa_galge_a Det är deras linje ”Linea Sartoria”,corneliani_ls_marke_a som jag förstått det är det deras mest högkvalitativa kläder (t.ex. inga limmade mellanlägg och många handsydda arbetsmoment). Jag vet inte om jag ska behålla kavajen själv eller försöka sälja den i Göteborg. Den är snygg och jag är svag för Corneliani (är tyvärr lite märkesfixerad) men jag tror att jag kan få bra betalt för den i Göteborg. Vi får se hur det blir.

Att vara hemma med barnen idag kan jag hantera. Jag kommer dock att få svårt att sticka ut och springa. Att slå på säcken medan barnen är hemma går att lösa men det har blivit väldigt mycket säck den sista tiden och jag börjar få känningar i vänsterarmen. Det har inget med armbrottet att göra utan är bara en överansträngning. När jag slår på säcken så jabbar jag mycket med vänstern så den får jobba mycket mer än högern. Jag slår också en hel del vänsterkrokar.johan_v_krok_2_a Jag har rätt nyligen lärt mig att slå en bra vänsterkrok, det var något jag inte kunde när jag boxades på riktigt. Den vänsterkrok jag slog då kunde jag inte ens slå ner ett glas mjölk med. Den var verkligen ynklig. Det grämer mig lite att jag inte har fått ordning på vänsterkroken förrän nu. Det är ett bra slag som jag hade haft nytta av i de (få) matcher jag gick.

Var vänlig följ och gilla: