Sen ungarna upptäckte att man kan spela spel på datorerna har en ständigt pågående diskussion varit hur mycket de får spela. Den diskussionen har inte precis mattats av efter att vi skaffade en surfplatta. Skärmtiden går att begränsa men nåt som är omöjligt att begränsa är barnens entusiasm för spelandet. De pratar mycket om spelen även när datorn och plattan är avstängda. De verkar t.ex. tycka att måltiderna främst är till för att de ska kunna berätta för mig och min fru om sina senaste digitala äventyr. Jag brukar sitta som ett frågetecken och inte ha en aning om vad de pratar om (jag vet att jag borde hålla bättre koll på vad de spelar).

När vi åt kvällsmat i går så pratade de om ”Candy crush.candy_crush_a Då frågade plötsligt min fru ”Har ni klarat bana tio i ”Candy crush”?” Hon har tydligen också börjat spela på plattan! Ungarna diskuterade glatt med hustrun hur man skulle hantera bana tio. Tre av fyra medlemmar i familjen verkar sitta fast i ”platträsket”.

Det gick sådär att vara hemma med barnen i går. Jag har inte en ängels tålamod just nu men det blev inga stora utbrott även om jag tyvärr snäste lite i onödan ibland. Jag märker att jag är oerhört ljudkänslig när det gäller deras stoj och lek. När ljudnivån går upp tycker jag att det är jättejobbigt och jag får ett stresspåslag direkt. Min ljudkänslighet är lite konstig eftersom jag alltid vill ha musik på här hemma, gärna på ganska hög volym. Det jag lyssnar på har ofta en hög ”skrammelfaktor” men det har jag av någon anledning inga problem med.

Vi får se hur det går att vara hemma med barnen idag, skolan och dagis är ju fortsatt stängda. Jag ska försöka variera aktivisterna mer än igår, lek ute, lite skärmtid, läsning (barnen och jag är verkligen “fast” i Matilda just nu)matilda_roald_dahl_2_a, lek inne, ut och lek etc. Det brukar funka bra bara jag har orken att driva på lite och inte kapitulera när de säger “vi har inget att göra! – Vi vill spela på plattan!“.

I morse vaknade jag tidigt med en väldig oro och nervositet i kroppen. Jag har gjort det de senasteperkolator_a mornarna och det är väldigt irriterande eftersom även om jag lyckas somna om så sover jag väldigt dåligt resten av morgonen. När jag gått upp, fått kaffe och kommit igång med morgonens sysslor så släpper oron.

Vi har haft strömavbrott tre gånger hittills idag (kl. är 10.15 nu). Avbrotten har bara varat korta stunder (som mest ca 30 minuter) så jag antar att de har att göra med att E.ON. gör omkopplingar p.g.a. översvämningarna. Ibland hjälper det inte att bo på en kulle….

Var vänlig följ och gilla: