Efter att jag bloggat igår så infann sig min ”Livlina” till granne. amrok_vwHan kom i en stor pick-up och hade med sig en batteriladdare. Med hjälp av pick-upen och startkablar så fick startkablar_batteriladdarehan och hustrun liv i Forden och när de sen stängde av den så kopplade de in batteriladdaren som fick stå på över natten. I morse så startade Forden utan några som helst problem. Det är bra att ha hjälpsamma grannar med stora bilar och mycket utrustning!lammfiol

En annan granne har varit förbi med lammkött. De har precis slaktat och vi fick en lammfiol och ett framben. Jag tänker tillaga fiolen på julafton (med massor av vitlök, lammgrytaingefära och rosmarin) och sen har jag nåt att knapra på hela julhelgen. Jag provsmakade dock lammet idag, jag improviserade ihop en lammgryta till lunch.

Idag har vi haft hovslagaren här eftersom både Pirana hovslagareoch Brynja hade tappat varsin sko. Skoningen gick bra, båda hästarna är väldigt lugna och rutinerade. När jag hämtade in hästarna så stod Pirana och tuggade på en nedfallen ekgren. pirana_ater_kvistarGrenen föll i samband med Gorm och nu har Pirana tydligen fått smak för knopparna och de yttersta delarna av kvistarna. Ek känns lite surt och träigt att äta men Pirana tuggade på med god aptit.

I morse sydde jag det jag inte orkade sy igår. Det var verkligen enkelt, jag sicksackade kanten på en uppsprättad och avklippt slips för att få en orange bröstnäsduk nasduk_orange_blamed ljusblå kant. Rätt snyggt om du frågar mig.

Om nån undrar över ”lammkötts”-kortet så är det från ett irländskt studentleg som jag skaffade mig när jag reste runt på Irland 1990. Ung och oskuldsfull.

Var vänlig följ och gilla: