Världsårsbästa

För knappt en vecka sen skrev jag om att min löpmentor, Bosse Pelander, 78 år gammal sprungit drygt 143 kilometer i ett 24-timmarslopp. Tidskriften Runner´s world har uppmärksammat händelsen och konstaterat att Bosse med den tiden är världsetta i M75-klassen i år och också 21:a genom tiderna där. I texten ovan nämns att Bosse gjorde sin ultradebut i Hultsfred 1996, samma lopp där jag sprang min (hittills) enda 100-kilometrare. Då slog jag honom men nu är jag långt ifrån lika uthållig som Bosse.

Ända sen covid-vaccineringarna drog igång så har jag brottats med frågan om jag ska vaccinera mig eller inte. Jag har varit skeptisk till vaccination (för mig personligen) men igår så bokade jag till slut en tid för att få den första sprutan. Det som fick mig att ändra mig var inte oro för covid eller att jag nu känner mig tryggare med vaccinet utan en artikel i Aftonbladet om han som leder den svenska antivaccineringskampanjen. Det är tydligen en väletablerad man inom reklambranschen men han verkar inte ha alla hästar hemma när det gäller covid-vaccinet, eller för den delen 11:e september attacken (han är konspirationsteoretiker). När jag läste artikeln så kände jag att jag verkligen inte vill kunna uppfattas vara i samma ”lag” som honom, då tar jag hellre sprutorna och ser det som ett ställningstagande mot knäppgökarna.

Idag var jag hos grannen och tittade på OS. Jag hade kollat i OS-programmet och Kanal 5:s sändningstider och planerat in dagens besök för att kunna se finalerna av herrarnas hinderlopp och damernas 5000 meter. De svenska fotbollsdamerna spelade dock semifinal samtidigt och då valde Kanal 5 att visa det istället. Tack och lov hade grannen även Kanal 9 i sin teve och där gick friidrotten så vi kunde växla mellan sporterna. Vid 15-tiden blev det ett intensivt zappande mellan kanalerna för då gick både fotbollen och 5000-metersloppet mot sina upplösningar.

Efter OS-sändningen var hustrun och jag iväg och spelade lite tennis i Getinge. Hon tyckte det gick sämre än sist, skyllde på ”kramp i bollsinnet” men jag tyckte hon skötte sig helt okej.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
https://villblifrisk.com/varldsarsbasta/
Twitter
INSTAGRAM