hatt_brun_svettband_borsalinoHar riktigt ont i halsen och känner mig rätt hängig idag. Förkylningen till trots så har jag dock varit fullt sysselsatt med hattar och klockor. Jag har fixat med hattarna från i går, bytt svettband i den bruna, tagit bort hattbandet i den gröna och ångat till brättena på dem båda.hattar_anga_gron_brun

Jag vet inte riktigt vad det är med min smak men det känns som att den hela tiden går mot större och vräkigare. Jag tycker att det gäller både skor (läs boots), klockor och inte minst hattar. En så bredbrättad hatt som den gröna som jag har på mig på fotot hade jag aldrig satt på mig för två år sen, nu tycker jag att den är hur snygg som helst.johan_hatt_gron_aussie_bred

Jag har också försökt mig på att laga min blåa Technosklocka. Den gick som den skulle hela kvällen i går, faktiskt fram tills i morse då minut- och timvisarna slutade röra på sig igen. Jag tycker klockstrulet är väldigt frustrerande, faktiskt så frustrerande att jag gav mig på att själv försöka reparera klockan (jag och praktisk mekanik är egentligen inte kompatibla). Jag har visserligen ingen aning om vad som är fel, klocka_technos_baksida_pincettbara hur det yttrar sig men jag tänkte att om jag öppnar klockan så kanske jag ser nåt som ser konstigt ut.

Den första frågan jag fick ställa mig var hur jag skulle öppna klockan. En sökning på YouTube med orden”How to open a watch” visade hur man gör det med rätt verktyg. Eftersom jag inte har rätt verktyg så förfinade jag min YouTubesökning – ”How to open a watch without the right tools”. klocka_oppna_tang_aDå fick jag lära mig hur man öppnar klockor med hjälp av en smal tång. Vi hade ingen så smal tång hemma men vi hade en pincett och det gick faktiskt lika bra. Jag fick upp klockan och noterade att urverket satt lite löst, när jag drog i klockans krona så rörde sig urverket. Efter några försök så fick jag urverket att sitta stadigare (efter de första försöken så var det mera löst än från början) men det påverkade inte hur klockan gick. Jag öppnade och stängde klockan ett antal gånger i nån slags förhoppning att om jag bara skruvade fast bakstycket tillräckligt många gånger så skulle klocka_technos_oppenklockan fungera. Efter att antal skruvningar så gav jag upp och började kolla på vad det kostar att skicka tillbaka klockan till säljaren i Indien. Då fick jag mejl från sagde säljare. Han skrev bl.a. “To make the watch run you will have to wind the watch with crown clockwise full till the crown becomes tight and than shake it for 10 seconds and set the time and wear it on wrist so the watch will start working. Please wear it for at least 24 hours for better performance and repeat the procedure.” Jag testade och det hjälpte! Klockan har dock stannat ett par gånger under eftermiddagen men lite skakning har fått igång den igen. Vi får se om den kommer igång ordentligt om nån dag. Funkar den bara en hel dag efter en skakning så är det ok med mig, jag har skohorninte större krav än så på den.

Sen nån vecka tillbaka så har nioåringen ett skohorn hängandes på skolan/fritids eftersom han har svårt att få på sig vinterkängorna annars. Idag hade han av nån anledning tagit med sig skohornet till matsalen på lunchen och sen råkat glömma det där. Det uppdagades när jag kom och hämtade honom och brorsan och vi skulle åka hem. Jag snäste nåt om att det väl var onödigt att bära iväg med skohornet och att det faktiskt skulle stanna vid hans fack. Sonen tittade på mig och sa ”Ok, ok, nu barjordens_undergang jag iväg det men jorden går väl inte under för det?” Kommentaren var fullkomligt avväpnande, vad ska jag svara på nåt sånt? Såklart går jorden inte under p.g.a. ett skohorn och det var väldigt onödigt av mig att snäsa. Det är tur att ungarna lärt sig hantera mig.

Var vänlig följ och gilla: