fatvintage_etsy_aDagen har varit en enda lång undran över om kavajen till min kostym från FatVintage skulle komma eller inte. Till min stora lättnad så låg avin i brevlådan johan_kostym_rutig_korta armari eftermiddags. Jag åkte snabbt ner till Konsum för att hämta den (och handla lite men det var mindre viktigt).

Kavajen är skuren enligt modet vid tidigt sjuttiotal, hög knäppning och kort längd. Nåt som också var kort var ärmarna, de var tyvärr för korta för mig. Jag har ju ganska långa armar så jag var lite inställd på det och ärmarna är inte kortare än att jag tror sömnsmånen som finns räcker för att länga dem. Jag har gjort så på många kavajer och det kan nog bli en relativt snygg och prydlig justering. Jag tänker i varje fall inte returnera kostymen, min ändringssömnad får bärakostym_rutig_etikett eller brista.

Jag kunde inte låta bli att ta några kort på mig själv som jag tänkt mig själv när jag för mitt inre sett hur jag ”drabbat” Halmstad. Mitt sätt att vilja bära kostymen stämmer förmodligen inte riktigt med hur skräddaren Denis Newton, eller B. Jordan som köpte kostymen 1972, tänkte sig att den skulle bäras. Fast de tänkte nog inte att den alls skulle användas 43 år efter att den sytts.

johan_kostym_rutig_1johan_kostym_rutig_3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

johan_kostym_rutig_2

Det har hänt lite annat idag också, praktik, besök på Kupan, trafikstockning och ännu fler fågeliakttagelser. Allt hamnar dock i skuggan av en rutig tweedkostym med för korta ärmar.

jacka_melkatrafikstockning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

grasparvar_20160229_2

skata_skatbo

 

 

 

 

 

 

Var vänlig följ och gilla: