Häromdagen var jag med en av pojkarna i magasinet.magasinet_ute_a Medan han lekte så rotade jag omkring i bråten vi har liggandes där. En påse visade sig vara rena magasinet_inne_atidskapseln – jag hittade min gamla frimärkssamling, brev jag fått under perioden 1981-87 och mina domar (3 st) för värnpliktsvägran och civil olydnad.

Det var fantastiskt att bläddra igenom alla gamla brev. Där fanns mammas brev till mig när jag och pappa bodde i Irak (jag var 11-12 då), brev från klasskompisar i Vagnhärad i samband med flytten tillbrev_1_a Irak och brev från vänner från Bagdad efter att jag kommit hem igen.

Vissa av brevskrivarna hade jag glömt bort medan andra alltid funnits i mitt minne även om jag tappat kontakten med dem. Några har jag förlorat kontakten med men lyckats återknyta den.

Bland mina brev fanns också ett vykort poststämplat i Brooklyn 1962.newyork_vykort_1_a Det var från min pappa till farmor. Jag tror att han skickade det till henne när han jobbade på sjön.newyork_vykort_2_a

Pojkarna tyckte det var spännande att titta i min frimärkssamling men var kommer alla frimärken ifrån? När satt jag och systematiserade frimärkena på det här sättet?frimarkssamling_a Jag har ett svagt minne av att jag samlade frimärken en kort period men albumet jag hittade tyder på att jag måste hållit på ett tag och lagt lite tid på det.

Domarna var också intressant läsning. Utredningar och polisförhör ger en spännande tillbakablick och en bild av hur jag tänkte och kände då. Särskilt min sista (senaste?) aktion var rolig att läsa om. Jag och två killar till gav oss, med glimten i ögat, på Svea Livgarde. En av de andra deltagarna har beskrivit aktionen här.pressmeddelande_svf_a

Jag känner ofta att jag inte har nån framtid. Att det som ligger framför mig bara är mörker, ångest och dåligheter. Jag vet inte om det gör att det som varit blir intressantare, viktigare? Om det är därför jag tänker så mycket på det som varit? Ibland tror jag att jag är så rädd för det som kommer att jag försöker leva genom det förflutna.

Oavsett, så var det fantastiskt kul att hitta ”tidskapseln”. Materialet kommer fortsättningsvis att förvaras mer varsamt.

Var vänlig följ och gilla: