I går köpte jag två klockor på nätet. Jag har redan ett fint armbandsur men dels så får jag utslag av det om jag har det för ofta och dels vill jag kunna variera vilken klocka jag har, precis som jag varierar kläder, skor eller hattar. Den sorts klocka jag letat efter har ett mekaniskt urverkomega_urverk_1968_a och är manuell (d.v.s. den måste dras upp). Det innebär att det nästan bara är lite äldre klockor som blir aktuella för mig. Jag brukar därför kolla vad de har för klockor till försäljning på Kaplans auktioner.kaplans_logga_a Kaplans är ett av de mest etablerade auktionshusen i norden på just klockor. Förutom auktioner (som stressar mig) så har de en nätbutik (även en fysisk sådan på Biblioteksgatan i Stockholm).

Jag inte är beredd att betala jättemycket mycket för en klocka men på Kaplans kan man köpaklocka_omega_a kvalitetsklockor (Omega, Certina, Longines, Tissot m.m.) med små defekter (t.ex. en missfärgning på urtavlan) rätt billigt. I går hittade jag en Omega Genève från 1968 (till vänster) som jag tyckte var snygg. Den låg precis på gränsen för vad jag var beredd att betala men min favorit bland klockmärken är just Omega så jag slog till. Av bara farten så köpte jag en klocka till, en väldigt billig Technos (även den från 60-talet).klocka_technos_a Med tre klockor så tror jag att jag kan matcha det mesta i min garderob.

Jag vet inte riktigt varför jag fått för mig att jag helst vill ha en Omega. Jag kan inte säga att jag har sån koll på klockor att jag kan säga att Omega är det ”bästa” klockmärket (även om Omega var det enda klockmärke som klarade NASAs krav för klockor till astronauterna på månfärderna). Omega gör inte ens den snyggaste klockan, det gör IWC med sin Portuguese.klocka_iwc_portugese_a Att jag fastnat för just Omega kanske beror på att jag är torsk på deras reklam med George Clooney. Kan man undgå att bli kär i bådeomega_george_c_a George och Omega efter att ha sett bilder som den här?

Den Omega George Clooney hade på sig när han gifte sig i somras (snett ner till vänster) tycker jag faktiskt är lite lik den jag köpte. Jag misstänker dock att det skiljer lite i pris mellan de två…klocka_omega_clooney

Apropå George Clooney, så såg min fru och jag ”The Descendents”,descendants_a med just George i huvudrollen, i går. Den var riktigt bra, en lyckad blandning av kärlek, sorg, allvar och humor.

Femåringen är förkyld och har hosta och feber. Eftersom minstingen mått dåligt så har pojkarna och jag hållit oss inomhus och tagit det lugnt nästan hela dagen (min fru har jobbat och nu är hon på danskurs). Det enda avbrottet var åttaåringens tennisträning. På grund av en fotbollsturnering i Getingehallen så var träningen förlagd till tennishallen i Slöinge.sloinge_tennishall_a Det är lite häftigt att en håla som Slöinge har lyckats fixa en ny inomhushall för enbart tennis. Det ligger förmodligen hejdlöst mycket ideellt arbete bakom den.

Jag upphör aldrig att förvånas över det stora landet i väster. Idag läste jag på en boxningssida att senatorn och f.d. presidentkandidaten John McCainjohn_mccain_a nu försökte lyfta frågan om att göra vadslagning på sport laglig i hela USA. Jag trodde först att jag läst fel och sen att det var fel i texten men efter att ha googlat lite (läs t.ex. om vadslagning i USA här)så inser jag att det faktiskt är sant. I USA är det bara lagligt med vadslagning på sport i fyra delstater och i tre av de delstaterna finns kraftiga begränsningar kring vad man kan satsa på. Den enda delstat med fri vadslagning på sport är Nevada (föga förvånande). Det finns massvis med kasinon i USA men där finns bara pokerbord, enarmade banditer och dylikt, ingen vadslagning. Jag är ingen stor vän av vadslagning men det förvånade mig att just det är förbjudet när man, i frihetens namn, så starkt värnar rätten att köpa och bära vapen. Jag antar att grundlagsfäderna läste mer ”Guns & ammoguns_ammo_a än ”Gambling insidergambling_insider_a

Var vänlig följ och gilla: