Det finns några hemsidor om kläder och mode som jag regelbundet besöker även om den klädstil som de fokuserar på inte riktigt är den som jag föredrar. De vill ha en smalare siluettkorta_kostymbyxor_a_manolo_2 än vad jag föredrar (jag tycker ofta att deras kläder ser för små ut) och de vänder ryggen åt secondhand för att i stället omfamna det skräddarsydda. För mig är secondhand visserligen en ekonomiskt nödvändighet men jag tycker även att det ger min klädstil ett personligare uttryck. Det syns (oftast) inte att mina kläder är begagnade men vetskapen att så är fallet ger kläderna en extra dimension för mig. Hade jag pengarna så skulle jag säkert tycka det var spännande att låta sy upp plagg men det är också ganska spännande att försöka få ihop en hel garderob med snygga kvalitetskläder bara från secondhandbutiker.

Orsaken till att jag ändå följer sidor som Manolo och Permanent style är att de fungerar som en färg- och mönsterinspiration. De visar ofta upp kombinationer av mönster och färger som jag aldrig skulle tänkt på själv. Ibland ser jag nåt hos dem som jag tycker ser så bra ut att jag vågar mig på att prova det. Ibland trivs jag med det, ibland inte. Manolo och Permanent style får mig att komma ur min ”komfortzon” när det gäller kläder.

Ibland får jag den typen av inspiration från oväntat håll. I dag läste jag t.ex. en artikel om boxaren Jermain Taylor. Hans karriär har gått både upp och ner men nyligen blev hanjermain_taylor_kavaj_a världsmästare efter att ha varit borta från boxningen i några år efter ett par brutala knockoutförluster. Nu verkar han dock ha tappat fotfästet i tillvaron. Han hotas av ett långt fängelsestraff efter att ha skottskadat sin kusin förra året och nu anklagas han även för misshandel och för att ha hotat barn med en pistol. I artikeln om Taylor finns en bild där han har en storrutig rödbrun kavaj. När jag såg kavajen så tänkte jag att den var snygg, lite udda men väldigt snygg. Hade jag bara sett den på en galge så tror jag att jag tyckt att den var lite för “mycket” för mig. Efter att ha sett den på Taylor så hoppas jag nu att jag ska snubbla på nåt liknande på en av mina rundor i stans secondhandbutiker.

I dag har jag vabbat från praktiken på Socialförvaltningen och varit hemma med en hostande femåring. Vi har haft det bra, fikat,fika_a spelat kort, lekt med lego och läst om Hicke Hiskelig Halvulk den tredje.hicke_hiskelig_a När jag blivit trött och behövt vila lite så har jag låtit sonen spela på ”paddan” en stund.

När vi spelade kort så inledde vi med poker (det enda kortspel jag kan) men junior förlorade ett par omgångar och då blev det trist. Han hittade snabbt på nya regler som gjorde att han sen vann varenda giv vi spelade.poker_a

Femåringen och jag hämtade storebror när han slutade skolan idag. Samtidigt passade vi på att gå in på biblioteket och låna flera Hicke Hiskeligböcker. Vi har läst ut de som vi lånade för ett par veckor sen. Jag hade tänkt mig att låna ”Den stora spökräddningenden_stora_spokraddningen_a till barnen men den fanns inte i Getinge. Jag har beställt den från Stadsbiblioteket så att vi har nåt att läsa när vi läst färdigt om Hicke Hiskelig.

Var vänlig följ och gilla: