Vargtand

Idag var veterinären här och tog bort en vargtand på Tora. Vargtänder är (jag citerar) – ” små tänder som sitter framför hästens kindtänder. De fyller ingen funktion hos hästen idag utan är en kvarleva från långt tillbaka när hästens bett såg annorlunda ut. Vargtänder ses hos ungefär hälften av alla hästar. De kan orsaka bekymmer för hästen eftersom de sitter precis där bettet hamnar och därför tas de ofta bort.” Vi märkte att Tora fått en vargtand för ett tag sen eftersom hon reagerade lite konstigt på bettet, hon verkade irriterad av det. Vi bytte till ett mjukare bett och hon var mindre störd men det bästa var att ta bort vargtanden helt och hållet vilket vi gjorde idag. Fotona från ingreppet är klickbara (likaså den utslagna pionen och humlan nedan).

Igår vågade vi oss under motorvägen och in på den fina grusvägen med Tora. Grusvägen går delvis parallellt med E6:an men det var inget som störde henne. Vägen var tyvärr inte den höjdare jag tänkt mig eftersom den var ganska gropig, det hade jag inte noterat när jag sprungit på den men det blev väldigt uppenbart när vi körde där (vagnen är ofjädrad).

Sommaren har verkligen kommit nu och det har fått pionerna i trädgården att slå ut i rekordfart. I lördagsmorse tog jag bilden nedan och i morse tog jag den under. När Betty och jag kom hem efter förmiddagens promenad så satt en ekorre på husväggen och Betty blev helt till sig, hon hoppade och for men Kurre, eller kanske Kurra, vägrade komma ner och leka….

Till sist en humla.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
https://villblifrisk.com/vargtand/
Twitter
INSTAGRAM