Det blev inte mycket av gårdagens utlovade oväder. Det började ”bra” med en väldigt kraftigt vind följd av ett piskande regn och åska men det drog förbi på 20 minuter och sen var det som vilken regnig sommarkväll som helst. Det kom i varje fall en del regn, när jag kollade regnmätaren i morse så hade det kommit tio millimeter (d.v.s. tio liter per kvadratmeter). Under dagen har det kommit ytterligare lite regn, tyvärr bara en millimeter.

 

I går kom åskan precis när jag satte mig i soffan för att fika (fotsalvan var inte en del av fikat) och eftersom Betty är åskrädd var hon snabbt där, jag lät Sigge komma upp också men det tog inte lång stund innan han ville börja busa.De senaste dagarna (inte idag, p.g.a. gråväder och blåst) har jag försökt fota bin och humlor vid den blommande kaprifolen men det har gått dåligt eftersom jag knappt sett endera där. Jag har dock sett några humlor som flyger på johannesört. Det närmaste jag kommit humlor/bin vid kaprifolen är en grön spindel…. Och en blomfluga vid några nyponrosor.Så här års brukar vi inte ha möss inne men det har vi uppenbarligen i år för i morse hade en musfälla klippt en gynnare. Den kanske också såg SMHI:s prognos för gårdagen och sökte skydd inomhus…. Ett stort misstag i så fall.

 

När jag gick med hundarna i morse så passerade vi en Porsche 924 från 1980.Den stod parkerad hos en granne som samlar på gamla bilar, både vrak och kördugliga såna. Tidigare har jag mest sett Morris och Mercedes där men nu verkar de ha införskaffat en Porsche också.

 

Under eftermiddagens hundpromenad så såg vi större fordon än en Porsche. Först kom en bil med en skylt som varnade för en bred transport och sen kom en lastbil med nån slags schaktmaskin på släpet. Det händer spännande saker nästan jämnt här! 🙂

 

Till sist två överblivna foton från i helgen.

Var vänlig följ och gilla: