Fotografering är det roligaste jag vet just nu. Hittills idag har jag tagit i runda slängar 100 foton, mycket blev skräp men jag har också tagit några fina bilder. Ni som känner mig kan säkert gissa en del av motiven – flygande fåglar (de kommer sist i inlägget). Även idag så fotade jag en flygande humla, idag så var den dock i rhododendron.humla_20160529_1_600humla_20160529_2Ett av dagens motiv var dock väldigt stationärt, två handsmidda spikar från panelen vi håller på att få bytt.spik_handsmidd_fran_magasinetSpikarna säger lite om hur länge den tidigare panelen suttit där. Jag tror tyvärr inte att det virke vi använder oss av kommer att hålla lika länge som den gamla panelen. Inte kostar vi på det handsmidda spikar heller…. 🙂

Idag så skapade jag också egna fotomotiv, fick för mig att jag ville se hur det såg ut när en vattenstråle träffade en överblommad maskros.maskros_vattenstrale_1Jag skakade också en maskros för hand och resultatet blev ganska bra men jag knäppte även ett kort på maskrosfrön som kom flygande utan min hjälp.maskrosfron_mangamaskrosfran_2stFotograferandet är en annan sorts kreativitet än när jag syr, en kreativitet där jag väldigt snabbt kan se resultatet, sömnaden tar oftast betydligt längre tid. Effekten av kreativiteten är dock detsamma, ett välbefinnande hos mig.

Pirana verkar bli fortsatt bättre i sina hovar (ta i trä) men vi har problem med att få munkorgen att sitta kvar på henne, hon plockar snabbt av den med några rullningar. Jag trodde att jag löst problemet pirana_munkorg_buntbandgenom att sätta en vanlig grimma över munkorgen men hon lyckades ändå få loss munkorgen på nåt sätt. I morse så fäste vi därför munkorgen i grimman med buntband. Det hjälpte dock inte, nu plockar hon av sig båda två. Kan vi inte lita på pirana_utan_grimmaatt munkorgen sitter kvar så kommer vi inte kunna lämna henne i hagen någon längre stund, hon förstår verkligen inte sitt eget bästa just nu.

Trots ett idogt fotograferande och tränande (två omgångar på säcken) under dagen så kom oron smygandes vid 15.30-tiden. Jag vet inte vad det är med eftermiddagar och kvällar men de plågar mig verkligen nu. Jag känner mig lite som de här …… blommor_rosa_slokande_1Senare under kvällen så blev det tydligt att det ibland finns tre barn och bara en vuxen i den här familjen. Jag har inte riktigt orkat ta in att diskmaskinen är trasig och behöver ersättas. Hustrun har kollat på nätet och även varit i ett par butiker men jag har försökt glida undan all diskussion i frågan. Innan vi åt kvällsmat så poängterade hustrun att vi måste sätta oss ner och titta på diskmaskiner på nätet för att gemensamt bestämma vilken vi ska köpa. Det som var jobbigt var inte att hon påpekade det utan det faktum att jag vet att det var befogat, jag hade väldigt gärna bara överlåtit allt beslutsfattandet i den frågan till henne.

Allra sist kommer de utlovade fågelbilderna.kajor_lyfter_synkatsvala_nara_marken_2_600svala_backsvala_flyger_600

Var vänlig följ och gilla: