Dagen fick en bra start i och med att jag kom upp tidigt och fick en hel del gjort innan frukost. Jag skor_lavendel_fluevog_auppdaterade bl.a. musiklänkarna på bloggen (all musik ni behöver för den kommande veckan finns HÄR) och kontaktade Paypal och begärde tillbaka pengar för ett par skor som inte levererats.

Morgonens aktiviteter gjorde att jag kände mig stark och handlingskraftig, det skulle jag komma att behöva senare under dagen. När jag skulle disk_for_handdisktömma diskmaskinen vid frukosten så insåg jag att maskinen var paj, den hade låtit konstigt igår och hustrun hade testkört den efter att jag lagt mig och den sköljer inte bort diskmedlet.

Dagens i-landsproblem blev att behöva handdiska.

När ungarna och jag satt och åt lunch (hustrun var iväg och tittade på diskmaskiner) så ringde en kompis och sa att hon var sjuk och kunde inte vara barnvakt i morgon. Hustrun och jag behövde barnvakt eftersom vi hade tänkt att ta den ridtur på Söderåsen som vi ställde in för en månad sen eftersom jag var sjuk. När frun kom hem så ringde hon runt och försökte hitta nån som kunde ta ungarna sex timmar i morgon men det var svårt att få ihop nåt med så kort varsel så vi bokade om ridningen i stället.

Under eftermiddagen så klippte jag gräset, både gräsmattorna och Piranas hage. När jag nästan var klar med klippningen av hagen så slutade klippaggregatet att fungera. Jag kunde snabbt lokalisera felet till en trasig drivrem. grasklippare_drivram_trasigFörr sommaren så gick remmen av och som en nödlösning satte vi dit en ny som inte riktigt passade och den har nu gjort sitt. Remmen är inte helt av men den slirar och driver inte längre. Jag hoppas att de kan ta gräsklipparen med kort varsel en gång till på verkstan och att det går att få tag i en rem av rätt längd nu.

Det har inte varit ren misär sen saker och ting började strula i morse, jag har ju fått gräset klippt och jag har också börjat processen med att lägga ut en väst. vast_linne_sprattadJag har tidigare skrivit att en väst kan smickra figuren men linnevästen jag hade i måndags var för tajt för att göra just det så jag ska lägga in en kil i ryggen på den. Kilen ska jag göra av resterna av ett par linnebyxor som jag sydde om till shorts förra sommaren. Det finns en anledning till att jag sparar alla stuvbitar, till slut så får jag användning för dem.

Jag har också fått se kycklingarna gå ut för första gången. Till att börja med så hade de svårt att förstå att du skulle ta sig upp på rampen när hönorna försvann. Hönsen kom dock tillbaka när kycklingarna pep förtvivlat och när de försökte få med ”kyllingarna” ut andra gången så gick det bättre.kycklingar_gar_ut_20160528_1Under eftermiddagen så har jag också tagit en del fina foton, det blev bl.a. en studie av en humla, får som kliar sig och några svalor i stallet. humla_20160528_1humla_20160528_2humla_20160528_3humla_20160528_4humla_20160528_5

far_som_kliar_sig

svalor_20160528_1svalor_20160528_2Avslutningsvis så blir det en bild på en kaja, jag tog den igår men bilden är så bra att jag vill visa den. Jag tycker det ser ut som om kajan hoppar ner från stolpen och faller mot marken som en fallskärmshoppare ungefär.kaja_hoppar _fran_lyktstolpe

 

Var vänlig följ och gilla: