england_sinai_aNär jag i morse slog på datorn och läste SVT:s nyheter så reagerade jag på rubriken ”England stoppar flyg till Sinai”. SVT hade, återigen, använt England som synonym för Storbritannien. Eftersom jag har ganska mycket ”vän av ordning” i mig när det gäller just den sammanblandningen så reagerade jag omedelbart och mejlade SVT. När jag kom hem i eftermiddags så hade jag fått ett svar där journalisten i fråga medgav sitt misstag. Texten på hemsidan var också ändrad.storbritannien_sinai_a

Idag la vi ner vår tidskapsel tidskapsel_20151105under det blivande köksgolvet. Den innehåller foton på gården och oss som bor här, samt en kort text om de renoveringar vi gjort sen vi flyttade hit och dessutom lite allmän info om gården. Allt finns både som papperskopior och på ett USB-minne. Förhoppningsvis fårkok_vaggar_20151105 kapseln ligga länge innan nån hittar den.

Arbetet med det nya köket fortskrider, så vitt jag kan begripa, enligt planerna. Byggarna håller på att sätta upp skivor på väggarna och nästa vecka så ska målarna vara här. Snickeriet som gör köksinredningen har hört av sig och sagt att de kan leverera inredningen i början på nästa vecka. Eftersom vi har målarna här då så har vi bett snickeriet vänta med leveransen en vecka. Då hoppas jag att vi utöver köksinredningen även hattar_myrorna_20151105kan få de golv- och taklister och den källardörr som vi också beställt. Det vore smidigt att få allt på en och samma gång.

Efter förmiddagens praktik så gick jag till Myrorna för att försöka hitta ett begagnat armband till min nya vardagsklocka. Jag hittade inget klockarmband, bara en massa fina hattar. Tyvärr, eller kanske som tur var, så var alla för hatt_akubra_myrornasmå för mig. Jag stod dock länge och fingrade på Akubran som jag skrivit om tidigare, den är väldigt fin. Den kanske skulle passa mitt huvud om jag tog bort johan_arm_technos_20151105svettbandet men den är för dyr för att jag ska köpa den på vinst och förlust. Men fin är den.

När jag inte hittade nåt klockarmband på Myrorna så gick jag till den av torgförsäljarna på Stora Torg som säljer lädersaker. Det är inte alls samma kvalitet på armbandet jag köpte avklocka_oris_med_armband_2 honom som på det jag köpte till min Oris. Dagens armband kostade å andra sidan bara en bråkdel av det som sitter på Oris:n.

Apropå klockor så använde jag mitt nya silverfärgade fickur, med den nyanskaffade kedjan, fickur_o_kedjaidag. Ska jag vara ärlig så tycker jag nog att kedjan är snyggare än klockan, inte för att det är nåt fel på klockan men jag tycker kedjan är ruskigt snygg.

Till fickuret och kedjan så hade jag en grå flanellkostym (med inlånad väst). Kostymen är precis sådär grov och ullig som en kostym ska vara en så här ruggig novemberdag.johan_kostym_klocka_20151105

Var vänlig följ och gilla: