Fram till den här veckan så har våren varit kall och blåsig men nu har den slagit om till varm och blåsig. När jag stack ut och sprang igår så var det 25 grader varmt och en kraftig motvind, men jag tog mig runt mina åtta kilometer. Av nån anledning så var mina ögon väldigt rödsprängda när jag sprungit färdigt. Efter träning, en kort hundpromenad och en snabb lunch så badade jag i badkaret i hagen medan jag lyssnade på ett avsnitt av min favoritpod – ”Garmology – a pod about clothes and stuff”.

 

Jag tycker det är väldigt mentalt avslappnande att bada i hagen och jag tycker mig också märka att de kalla baden är bra för mina ben. Vedhuggningen gör att jag ofta känner att det stramar i lårmusklerna men efter baden så känns benen alltid väldigt mjuka och avslappnade.

 

Nåt som är bra med den nuvarande vädersituationen är att veden torkar bra. Igår lavade sönerna köpeved och jag klöv ved från vår egen skog. 17-åring körde nån slags ”hunk-look” med skjortan uppknäppt till naveln. Med håret i oordning så tyckte jag han påminde om sin farfar på ett foto taget när han var i samma ålder (när han var till sjöss).I går hjälpte jag till att flytta kvigorna till hagen som ligger precis nedanför huset, den s.k. ”Kålalyckan”. Jag tycker det är fantastiskt att kunna titta ut genom köksfönstret och se kor som går och betar, eller ligger och idisslar. Vi har inte vatten framdraget till ”Kålalyckan” så medan de är där (bara några dagar) är jag vattenansvarig för kvigorna. De är väldigt nyfikna, och närgångna, när jag fyller på vatten i deras baljor.Igår eftermiddag gick jag en sväng med Sigge och då såg jag att backsvalorna kommit, de flög över de jordhögar som Getinge Grus lämnat för att svalorna ska kunna boa i. Jag såg inga svalor på högarna då men det gjorde jag idag.Till sist lite bildbevis på att rapsen börjar gå i blom här.

Var vänlig följ och gilla: