Som del av en nationell inventering kommer en botanisk förening hit och räknar våra backsippor varje år. Det brukar vara samma man som kommer och räknar och jag gillar inte riktigt honom. Jag var med på inventeringen för några år sen och kom inte överens med honom då, han var vad jag brukar kalla en ”miljömupp” – d.v.s. en dryg jävel som lever helt i sin lilla bubbla fylld av passion för ett specifikt biologiskt fenomen (backsippor i det här fallet) och helt frågande till att resten av världen inte roterar runt det biologiska fenomenet. Vår ”backsippeman”/miljömupp var helt oförstående till att jag inte orkar/har råd att genomföra de restaureringssåtgärder han, den allvetande, ansåg vara önskvärda för hagen där backsipporna växer. Jag är verkligen förtjust i backsipporna men jag hade ändå lust att spruta round-up på dem när han var klar med sin inventering, bara för att slippa få hit honom igen.

 

Backsipporna blev kvar och miljömuppen kommer årligen – idag var han här igen. Jag ”snubblade” på honom i hagen när jag gick med Sigge i eftermiddags (bildligt, inte bokstavligt) och vi pratade lite om hur blommorna mår i år. Jag sa nåt om att jag tycker de är fler än de brukar och finns på en större yta än på många år. Han höll med om det men fick det ändå att låta som att det inte var bra. Det var nåt som var problematiskt med att det fanns fler blommor i år. Vissa människor är aldrig nöjda.

 

På förmiddagen idag så åkte hustrun och jag till Falkenberg och gjorde några ärenden. Vi var bl.a. in på Röda Korset men jag hittade inget jättespännande där. Tomhänt gick jag dock inte därifrån det blev ett par äldre grönrutiga (små rutor) brallor. Byxorna kostade bara 20 kronor så jag brydde mig inte om att prova dem i butiken och när jag var hemkommen så visade det sig att de var lite för korta och lite tajta i midjan. Jag ska försöka lösa det med hjälp av symaskinen och sömsmån. Dagens utstyrsel:I Falkenberg så besökte vi, helt oplanerat, en lite utställning av gamla bilar på Rådhustorget. Där fanns mycket fint att titta på – mina favoriter var en Volvo P1800 ES (1973) och en Volkswagen Karmann-Ghia (1961).Igår var trädfällaren som tog ner kastanjerna på vår gårdsplan i gång igen. Den här gången hos den äldre granne jag brukar fika hos. Det är fascinerande att se ett träd bli nedplockat bit för bit.

Jag rundar av med lite blandade foton – backsvalor, hästar, kor och en humla.

Var vänlig följ och gilla: