I “The last great american whale” sjunger Lou Reed att ”…you can´t always trust your mother”.

Min mor är sjukligt uppriktig och rättfram så henne kan man nog lita på, jag ser henne dock väldigt sällan – sex år sen sist så jag drabbas inte av hennes ärlighet särskilt ofta. Igår upptäckte jag dock att jag inte kan lita på nån jag ser betydligt oftare, spegeln här hemma.

Inför ett föräldramöte på äldsta sonens skola ägnade jag onödigt mycket tid åt att välja kläder att ha på mig. Ibland får jag fixa idéer om vad jag ska ha på mig och i går rörde de en grå kamgarnskavaj och en grå och lila skjorta. Jag fick ihop en utstyrsel som såg okej ut men när jag sen skulle välja slips så körde jag fast. Jag har massvis med slipsar men jag hittade ingen som funkade. Till slut valde jag en randig slips som jag kände var ett gränsfall, när jag satt på den och tittade i spegeln så tyckte jag att den hamnade på rätt sida gränsen.

Som så ofta drog mitt klädprovade ut på tiden så jag blev sen och hann därför inte titta på de självisar jag tog på mig i utstyrseln innan avfärd. Jag kikade på dem efter föräldramötet och då insåg jag att slipsen inte funkade ihop med resten av utstyrseln. Lite sent att inse det… men man lär så länge man lever.

Idag provade jag några andra slipsar med gårdagens utstyrsel och hittade en som nog passat bättre.Träningen har ju gått knackigt ett tag men under gårdagens cykelpass kändes det som att det lossnade lite, jag orkade ta i och bli riktigt trött. Dagens löpning kändes inte lika bra men passat var klart mycket bättre än måndagens och det trots att jag tog Theralen/Alimemazin i natt. Jag fick brutala benryckningar när jag skulle sova igår och blev tvungen att ta lite medicin för att kunna somna (glass hjälpte inte). Jag brukar bli seg av Theralen/Alimemazin men idag har jag inte att jag känt av den farligt mycket. Passet kan ha varit årets sista i linne.

Sverigedemokraternas favvoland Ungern, näst efter Svergie får man anta, utpekades idag som en icke-demokrati av EU-parlamentet. Alla svenska delegater utom de kopplade till SD röstade för utpekandet. Jag måste säga att det känns lite olustigt att Sverigedemokraterna så öppet stöder, och så beredvilligt skickar skattekronor till an auktoritär stat samtidigt som de sitter i regeringsförhandlingar här hemma. För mig säger deras ställningstagande visavi Ungern en hel del om det samhälle de eftersträvar.

Jag vill vara tydlig med att jag inte tror att alla som röstade på SD vill ha ett auktoritärt styre á la Ungern i Sverige. Jag tror dock att Sverigedemokraternas partiledning gärna ser SD i Orbáns roll här.

Var vänlig följ och gilla: