Igår så slaktade vi O´Malley, eller kanske inte slaktade – vi avlivade och flådde honom men köttet ska gå till destruktion eftersom baggar har en tendens att inte smaka så gott. Skinnet ligger utlagt och saltat i fårhuset och ska ligga där två veckor innan vi skickar det till garveriet i Tranås. O´Malley blev ju folkilsk i somras och nu räknar vi med att tackorna är dräktiga så då blev han mest till besvär eftersom det var riskfyllt att gå in till fåren med honom i närheten.

I veckan har jag testat en ny sak när det gäller piprökningen, jag har haft kaffe i pipan. Inte enbart kaffe som på bilden utan lite kaffe inblandat i tobaken. Idén har jag fått när jag suttit i skogen med pipa och kaffe vid en eld. När jag har varit klar så har jag hällt sumpen i kaffepannan över elden och då har det luktat alldeles fantastiskt av rostat kaffe. Frågan jag ville besvara med veckans tester var om lite kaffe i tobaken slår igenom smakmässigt. Svaret på den frågan är ja, det gör det. Med rätt tobak, en som inte smakar för mycket och vars smakprofil passar med kaffe, så blir det faktiskt riktigt gott.

Till sist en bild som förmodligen kommer att förstärka era eventuella fördomar om irländare som obotliga bråkmakare och slagskämpar, den gjorde det för mig i varje fall. Enligt BBC så beslagtogs redskapen nedan i samband med ett bråk på en begravning i grevskapet Fermanagh. Känslorna måste ha svallat högt vid den tillställningen.

Var vänlig följ och gilla: