Dagen har gått i gräsets tecken. På förmiddagen så gick jag med röjsågen längs med staketet i en hage och på eftermiddagen klippte jag gräset i en av hästhagarna. Orsaken till att jag klippte gräset i hästhagen stavas FÅNG. Varken Pirana eller Brynja har fått det och genom att tidigt sätta dem i en mager hage så hoppas vi kunna undvika det i år. Alternativet till gräsklippning är ju munkorg och vi vet ju sen tidigare år att Pirana håller Houdiniklass när det gäller att få av sig munkorgen, så det får bli en klippt hage.

Medan jag röjde och klippte så lyssnade jag färdigt ”Adventures of Huckleberry Finn”. Det är verkligen en spännande berättelse, även om jag störde mig en del på Tom Sawyer som dyker upp i slutet. Som han manipulerar och utsätter andra människor för fara bara för att få lite spänning i sin egen tillvaro måste han kunna klassas som sociopat. Berättelsen om Huck Finn tog slut ungefär samtidigt som jag blev färdig med röjsågandet så tills det var dags att klippa gräset hade jag laddat mobilen med en annan mustig berättelse, Röde Orms färder i både väster- och österled. Frans G Bengtssons språk är betydligt kargare än Mark Twains men berättelserna är båda fulla av liv. I båda böckerna så inleds även varje kapitel men en kort sammanfattning av vad som kommer att hända i kapitlet.

När gräset var röjt och klippt så satte jag mig ner med en pipa. Med tanke på vad jag ägnat dagen åt så hade det kanske varit passande att ha “gräs” i pipan också men det blev Brown Irish twist. Pipan var dock alldeles nygjord, det måste vara mer än ett halvår sen jag senast gjorde en men i går fick jag ett ryck och gjorde den här skapelsen. Som synes är det mest björk men ringen längst upp är i ask. Jag tyckte den blev ganska snygg i sin enkelhet.

Till sist två foton på pilfinkar inne i våra stallar.

Var vänlig följ och gilla: