Både igår och idag har varit skitdagar, idag delvis på grund av att gårdagen förstörde min nattsömn. Jag har ägnat en del av förmiddagen åt att i text försöka formulera varför jag mår dåligt nu men jag har inte lyckats. När jag läser vad jag skrivit så låter det bara som en massa självupptaget gnäll. Jag vet inte hur andra uppfattar mitt bloggande men min ambition är i varje fall att undvika självupptaget gnäll i möjligaste mån.sko_lila_steven_land_stor_a

Gårdagens mörker berodde i varje fall bl.a. på att jag upptäckt att det senaste inköpet av lila skor på Ebay förmodligen var en ännu sämre affär än jag redan trodde, det berodde också på att jag försökte göra för mycket på för kort tid och på att jag fäster för stor vikt vid saker som egentligen är bagateller.

Dagens elände hänger delvis också samman med mina dåliga skoaffärer men till största delen så beror det på min oförmåga att prioritera – jag vill göra allt och allt är precis lika viktigt. Det leder till glass_kaffe_kladdkakaen oerhört stressig tillvaro och vid slutet av dagen till en stor besvikelse när jag summerar allt jag inte gjort. Det är också typiskt mig, jag summerar det negativa inte det positiva.

Att jag tröstätit mängder av glass (huvudsakligen med smak av kaffe och kladdkaka) minskar inte min negativa känsla luvtroja_armloskring mig själv.

Lite roliga saker har det dock hänt de senaste två dagarna. I går köpte jag t.ex. en ärmlös luvtröja, en sån där som är gjord för tuffa killar med stora biceps. När jag såg den på Kupan så var tvungen att köpa den eftersom jag insåg att jag med den helt klart skulle vara tuffast i Underlund. 🙂

Jag hade luvtröjan när jag i går eftermiddag tog ut Pirana för att hon skulle få beta lite. Min plan var att släppa henne i den nygjorda hagen och slå lite på säcken medan jag höll ett öga på henne så att hon inte tog av sig pirana_munkorg_rulla_2munkorgen. Nu visade det sig dock att hon kom ihåg att hon tidigare fått av sig munkorgen genom att rulla sig. Det första hon gjorde när jag släppte henne var att trava iväg och rulla sig. Den första rullningen lyckades inte men med den andra fick hon av munkorgen. Sen höll vi på så ett tag – hon rullade och jag satte på munkorgen. Jag var förberedd så jag filmade en del av förloppet och när det efter en stund blev glesare mellan rullningarna så passade jag på att slå lite på säcken medan jag höll ett öga på henne. Jag fick avbryta träningen flera gånger och gå ut och sätta på henne munkorgen. Jag filmade inte bara Piranas rullningar utan även lite av min träning, resultatet blev filmen nedan (varning för höga vindljud, filmen är roligast på slutet).

När jag idag tog ut Pirana för att beta så hade jag satt hennes ordinarie grimma över munkorgen pirana_munkorg_o_grimmaoch det hjälpte, hon lyckades inte rulla av den.johan_sack_luvtroja_armlos Jag lät henne beta och slog lite på säcken under tiden. När jag sen kom för att hämta in henne så ville hon inte följa med utan satte igång att rejsa i hagen, inte mycket ont i hovarna där inte.

 

 

pirana_springer_20160527_1pirana_springer_20160527_2pirana_springer_20160527_3pirana_springer_20160527_4pirana_springer_20160527_5

Idag så har jag upptäckt att det finns backsvalor en bit från oss. Det ligger stora högar med jord på en f.d. lastbilsparkering svalor_lastbilsparkering_3och idag så såg jag att det satt svalor vid två hål på en av högarnas slänter. Jag lyckades inte få nån bra bild på svalorna (den bästa är nedan), varken i luften eller på marken men de var brunaktiga med väldigt kort stjärt och det stämmer ju på backsvalor. svalor_lastbilsparkering_1Jag har också mejlat bilderna till en kompis som skådar fågel och hon har nu bekräftat att det är backsvalor.

Trots dåligt ljus så lyckades jag ta en hyfsad bild av en ladusvala här hemma idag. ladusvala_20160526

Var vänlig följ och gilla: