I går kväll gjorde jag nåt jag vet att man inte ska göra, jag blandade sömntabletter och Ebay. somnsvarighet_someecardResultatet blev inte så bra men ändå inte en total katastrof. För att förstå det inträffade måste man veta hur jag tar min sömntablett och varför. Jag har en stor oro för att inte kunna somna på kvällen och den oron blir en stark stressor om jag ligger i sängen och väntar på att insomningstabletten ska börja verka. Jag har därför gjort så att jag på kvällen tar min tablett och sen sätter jag johan_kostym_linne_beskuren_400mig framför datorn och slösurfar tills jag känner att tabletten börjar verka.

Nu kommer kopplingen mellan sömntabletten och Ebay – jag har ju nyligen köpt en fantastiskt snygg kostym till ett skor_lavendel_fluevog_abröllop jag ska på i juli. För ett par veckor sen så köpte jag ett par matchande skor (till höger) på Ebay men säljaren har struntat i att skicka skorna. Eftersom jag betalade med Paypal så får jag tillbaka pengarna men jag blev ju skolös och skor_lila_rosa_brouge_adet stressade mig, kläderna till det här bröllopet har blivit väldigt viktiga för mig. I går köpte jag därför ett annat par bröllopsskor (till vänster) på Ebay. När jag i går kväll satte mig för att slösurfa efter att ha tagit min sömntablett så gick jag in och kikade på min skobeställning och insåg då att jag läst fel i tabellen för skostorlekarna och beställt för små skor – min storlek visade sig också vara slutsåld. Det jagade upp mig, dels för att jag inte vill ha skor som är för små och dels för att jag återigen blev skolös till bröllopet.sko_lila_steven_land_stor_a

Jag skickade ett mejl till säljaren om att jag ville stoppa köpet (hade returrätt) men sen begick jag misstaget att surfa vidare på Ebay på jakt efter andra skor. Det skulle jag inte gjort, det slutade med att jag köpte ett par skor som var dyrare magasin_gammal_vagg_handän jag tänkt mig. I dag så skaver det köpet i mig, dels ekonomiskt men mest för att jag gjorde nåt dumt som jag inte riktigt hade kontroll över. Sömntabletten verkar delvis på samma receptorer i hjärnan som alkohol så man kan säga att jag var på lyset vid datorn i går och alkohol är ju inte känt för att förbättra omdömet. I fortsättningen så ska jag se till att verkligen skilja på Ebay och min Zolpidem.

Sviterna av gårdagen (vid sidan om Ebay-debacklet) och känslan av att ha gjort nåt dumt har tyngt mig hela dagen. Jag har dock hållit igång och både promenerat och varit på praktik. När jag stack till praktiken så hade byggarna plockat bort den gamla panelen på magasinsgaveln. När jag kom hem vid 16.30 så hade de börjat sätta upp nya reglar. Det är kul att se den gamla väggen frilagd, när jag ser hur den är byggd så blir det väldigt konkret att gården är gammal. De använde rejäla bräder när de byggde magasinet.byggstallning_magasin_panel_rivenbyggstallning_magasin_panel_riven_lite_regladUnder dagens promenad så lyckades jag ta ett skarpt foto på ett blomblad i luften, fast inte utan fusk – bladet hängde i en tråd från ett spindelnät. blomblad_i_trad_4Under promenaden så passerade jag samma kor som i går och idag så såg jag att en av kossorna var piercad, jag förstod inte varför man ”ringar” en ko. Hemkommen igen så googlade jag lite och fick lära mig att ringningen sker för att vissa kor börjar dia andra kor. Ringen med taggarna gör att kon som dias tycker det är obehagligt och säger ifrån. Jag fick också lära mig att ringen inte är en riktig piercing eftersom den inte går igenom nån vävnad, den knäpps bara fast i nosen.ko_ring_i_nosenNåt annat som väckte min uppmärksamhet under promenaden var den här traktorn som kom mullrandes bakom mig. Det var bara till att kliva ut i diket.traktor_bred_lagagardIdag tyckte jag att jag fick till en lyckad klädkombination, enda problemet var att den var lite johan_utstyrsel_bra_brun_beigeväl varm vid lunchtid men på eftermiddagen var den helt ok.

När jag kom hem från praktiken så släppte vi ut Pirana i hagen som jag fixade i går. Hon tyckte om att komma ut men hon tyckte inte om munkorgen, det var mycket frustande, slängandes med huvudet och en del spring. Efter en stund så rullade hon sig och lyckades då få av munkorgen men det gick bra pirana_munkorgatt sätta på den igen och nästa gång hon rullade så satt den kvar. Pirana fick beta i 45 minuter men jag tittade till henne lite under tiden så att munkorgen inte åkte av, det gjorde den inte fram till att jag skulle ta in henne, då hade hon plockat av sig munkorgen och mumsade förnöjt på gräset. Vi har ett par andra munkorgar som vi kan testa så vi ska nog hitta en som hon inte kan ta av sig.

Var vänlig följ och gilla: