När jag låg inne på psyk psykiatrin_halmstad_2_anu senast så läste jag Faktum (de hemlösas tidning här på västkusten), de hade en artikeln om psykvården i Göteborg och deras oförmåga att förhindra självmord bland patienter som ligger inne. Eftersom jag är som jag är mejlade jag några kommentarer till Faktum och de kom med i en uppföljande artikel. Nu känner jag mig dock som en idiot när jag läser artikeln på nätet. Jag säger en sak (att man i Halmstad visiterar alla) och sen säger man från sjukhuset att så är det inte alls, om man inte är allvarligt suicidal. Jag har förvisso varit det men jag faktum_psyk_ahar också varit inlagd, och blivit visiterad, utan att vara suicidal. Oavsett anledning till att jag varit inlagd så har jag uppfattat det som att personalen alltid kollar en när man kommer in på avdelningen. Det är kanskerakblad_2_a_150 inte en fullskalig visitation eftersom de inte känner igenom och vänder ut och in på alla fickor men de tittar ändå igenom väskor m.m.. Vill man smuggla in nåt för att skada sig med så kan man förvisso göra det (jag har gjort det) men jag tror att de hittar mycket av det som icke-suicidala kan få med sig av bara farten, t.ex. bälten, skor med skosnören, bärremmar till väskor, halsdukar m.m.

Jag ville ju bara berätta att jag tyckte de gjorde nåt bra på psyk i Halmstad och så slutar det med att jagunderlund_hus_morker får en ångestattack av artikeln. Det var inte så det var tänkt.

Bortsett från oron och ångesten som Faktum drog igång så har jag haft en ganska bra dag. Jag fick en bra start när jag stack ut och sprang vid 07.30, det var länge sen jag sprang i mörker, fast det hade ljusnat tills jag var tillbaka.

Sexåringen och jag har varit ensamma hemma idag men vi höll ställningarna väl. På förmiddagen så red sonen en lång tur på Pirana och jag gick jämte och höll i grimskaftet. När vi ridit färdigt så tog vi in Pirana i stallet hast_kratsar_hovar_2och borstade på henne och kratsade hovarna. Sonen är jätteduktig när det gäller hovkratsningen (Och Pirana är väldigt snäll) han lyfter själv hennes hovar och håller dem medan han kratsar.

bok_beppePå eftermiddagen gjorde vi några av experimenten i boken som sonen fick i julklapp. Vi gjorde bl.a. en färgglad skumfontän och så provade vi att släcka ett ljus med bikarbonat och citronsyra, d.v.s. koldioxid. Både sonen och jag roade oss kungligt med hemmakemikalierna.skumfontan

Den efterlängtade klockan anlände idag, med bud så gick det fort att få hit den från Bombay. klocka_dhlDen är jättesnygg men lite större än jag tänkt mig. klocka_favre_frammeDet är precis att den funkar på min spetiga handled, det hade varit retligt om klockan varit för stor för mig bara för att jag har benstomme som en piprensare men som det är nu tycker jag dock att det ser bra ut.klocka_favre_handled_1

För ett år sen skulle jag aldrig kunnat tänka mig att ha en fyrkantig klocka och nu tycker jag att den här är skitsnygg. Helt förändringsobenägen är jag uppenbarligen inte.

fasting_20151227Att vi inte riktigt haft nån vinter härnere ännu blev tydligt i går kväll, vi tog en fästing på katten. Jag trodde de tagit vinterledigt men så är det tydligen inte. Vinter eller inte så matar jag dock småfåglarna och entupp_fagelmat av tupparna (den dödsdömda) har upptäckt att det finns gott om käk under fågelautomaterna.

Var vänlig följ och gilla: