Jag har en skjorta under bevakning på Emmaus. Det är Brioniskjortan som jag skrivit om tidigare. Det är en fin skjorta menbrioni_prislapp_a 600 kronor är ungefär 500 kronor mer än jag är beredd att betala. Jag hade hoppats att de skulle ha reat ut den nu efter jul men så blev det inte. Det är lika spännande varje gång jag kommer till Emmaus- Är skjortan såld? Om inte, är priset sänkt?

I inlägget i går så skrev jag om hattarna som jag köpte på Kupan men jag nämnde inte att de har många fina kavajer för 50 kr där just nu (storlek 50-52). Det finns både lite grövre tweedkavajer och somrigare i linne. Kavajerna är tillverkade av ”fel” märken så därför har jag inte köpt några för att försöka sälja dem vidare i Göteborg. De är välgjorda och av hög kvalitet, de är bara inte från Corneliani, Zegna eller liknande märken.

I förmiddags så gjorde jag om paraplyhållaren på min väska. Jag satte ju dit två hållare av silvertejp för ett tag sen.paraply_vaska_2_a De har fungerat bra men tejpen har töjts ut så paraplyet har börjat kana fram och tillbaka. Jag har därför bytt ut silvertejpen mot riktiga packremmar.paraply_vaska_packremmar_a Jag tror det ska fungera bättre, det blev ju mycket snyggare också (inte för att så många ser insidan på min väska, men ändå).

Under lunchen idag så fick jag en massiv attack med dömande tankar. Den var riktigt jobbigt, starka känslor men även fysiska reaktioner. Tankarna kom som en blixt från klar himmel och de handlade om att jag nog egentligen är värdelös och att jag inte förstår varför min fru står ut med mig. Hur står hon ut? Hur orkar hon åka till jobbet varje morgon medan jag bara går här hemma och drar? Jag orkar ju inte ens hålla huset välstädat – och variationer på det temat.

När jag väl lyckades samla mig efter den initiala chocken så visste jag att det ”bara” var dömande tankar, det var inte fakta. Det blev dock en jobbig stund innan jag lyckades ta tillbaka kontrollen över tankar och känslor.

Jag tror att tankarna kanske bottnade i att jag mådde rätt bra innan de dömande tankarna slog till. Jag var nytränad, satt och åt lunch framför tv och såg ett intressant program om kläder och återvinning (”Kvalitet” med Camilla Thulin),kvalitet_atervinning_a inte bara second-hand försäljning utan riktig återvinning av materialet (finns på UR Play). Jag tror att mina dömande tankar handlade om att jag fick dåligt samvete för att jag hade det ganska bra. Jag vet att det är snurrigt att börja må dåligt för att jag mådde bra men tyvärr är det så min hjärna fungerar för tillfället.

Apropå intressanta TV-program om kläder så finns det ett jättebra avsnitt av ”Fashion” på SVT-playfashion_siden_a just nu. Avsnittet handlar om siden och det innehåller ett långt reportage om KA Almgrens sidenväveri i Stockholm. Programmet handlar också om hur ett plagg blir till, från idéskiss till färdigsytt konfektionsplagg.

Det första jag gjorde när jag sett avsnittet var att ringa och tipsa svärmor om det. Det var precis ett sånt program som hon skulle gilla. Jag hoppas verkligen att hon har sett det.

I eftermiddag så ska vi få en ny tupp. Det är en kollega till min fru som har några tuppar på ”death row” och en av dem för en ny chans hos oss. Tuppen är av rasen Dvärg WyandotteWyandot_Warrior_a (den är uppkallad efter indianstammen Wyandot) och det ska vara en ras med lugna fåglar som lätt blir väldigt tama. De höns vi har nu är oerhört lättstressade så det blir nog bra med en lugn tupp. Jag återkommer med bilder på tuppen (och med vad han ska heta).

Var vänlig följ och gilla: