Det kom snö i Rävinge i går (och den ligger faktiskt kvar idag). Inte några stora mängder men tillräckligt för att det skulle bli vitt på marken. Vi var in till Halmstad och handlade på förmiddagen men efter lunchfarhuset_20150124_a så var jag och ungarna ute ett tag. De pepprade pannrummet med snöbollar medan jag körde in ved.

Jag försöker hålla vedförrådet i pannrummet välfyllt. Det känns tryggt att veta att vi har över en veckas vedförbrukning därinne och att jag inte kommer behöva skottkärra in ved i ved_pannrum_20150124_amörker, regn och blåst bara för att kunna elda för dagen. Känslan av att ha ordentligt med ved i pannrummet (eller fullt på vedbacken) påminner om känslan när jag precis lyft in ett lass hö på logen. Det är gott att ha förråden fyllda. Mr Good, som jag jobbade åt på Irland, sa att ha mycket hö under tak var lika bra som att ha pengar på banken.

tupp_20150124_aTill vänster är första bilden på den nya tuppen. Han verkar komma bra överens med hönorna. Vi diskuterar fortfarande namnet. Mitt förslag är Hiawatha. Visste ni att Hiawatha är en historisk person och inte bara Disneys tecknade lilla indianpojke?hiawatha_disney_a Jag visste inte det innan jag googlade namnet i går.

Pojkarna brukar äta rostat bröd till frukost. Tyvärr uppstår ofta bråk om vem som ska lägga sin brödskiva i det vänstra rostningsfacket. Båda sönerna är fullkomligt övertygade om att just det vänstra facket rostar godast bröd.brodrost_a Tittar man på det rostade brödet är det dock omöjligt att se nån skillnad mellan det som är vänsterrostat och det som är högerrostat.

I går kväll såg min fru och jag ”When Brendan met Trudy”. Den var helt ok, bra lördagsunderhållning. Vi såg också sista avsnittet av ”Stjärnorna på slottet”, det var Harriet Anderssons dag.harriet_andersson_a Det var väldigt intressant att höra om hennes liv men tack och lov gav det inte mig samma känslomässiga reaktion som Örjan Rambergs program gjorde.

Vad söndagen har att bjuda på återstår att se. Det enda som är inbokat är 8-åringens tennis i eftermiddag men vi ska nog också försöka passa på att åka lite pulka nu när det finns snö.

 

Till sist två bilder på den fantastiska utsikten hemifrån nu på förmiddagen. Och en på Stout.

utsikt_underlund_20150125_a

underlund_utsikt_2_20150125_a

stout_20150125_a

Var vänlig följ och gilla: