Att vi bor i ett riktigt blåshål har varit uppenbart det senaste dygnet – fan vad det har blåst! Det ligger blad och grenar över hela gräsmattan. Vinden gjorde att jag ställde in dagens löptur och ersatte den med ett pass på träningscykeln istället. Sista träffen på hundkursen som vi går med Sigge i Falkenberg är i kväll och jag trodde att de skulle ha ställt in den vid det här laget eftersom vädret ska bli uselt (se prognos nedan). Har dock inget hört men även om de inte ställer in så tänker jag inte åka dit om det regnar och blåser nästan 20 m/s i byarna.Under en av hundpromenaderna igår så såg jag två rådjur som jagade varandra på åkern nedanför oss. Rådjurens parningssäsong är juli-augusti så jag misstänker att det var nåt sånt som pågick. Rådjuren var långt ute i åkern så hundarna såg dem inte men Sigge kände uppenbarligen lukten av dem för han sniffade en massa och spanade ut över fältet.Jag promenerade lite på egen hand igår också, blev en tur till vår finaste hage för att fota kor och kalvar. Tyvärr blev ko-/kalvbilderna inte så bra men jag knäppte en fin bild på en humla på väg mot lite Johannesört. Närbilden på kalven och humlan är klickbara.I blåsten idag har jag inte sett många humlor. Jag såg dock en – fastklamrad vid en vädd som slog i vinden. Jag var tvungen att ta tag om blommans stjälk för att kunna fota humlan (fick med nån slags skalbagge också).

Var vänlig följ och gilla: