Sommarvärmen har sansat sig lite idag men under gårdagen, när den var som svettigast, så utmanade jag den med ett långpass. Till och med ett långpass som inkluderade några rejäla ”kullar”, över Stora Berg (drygt 100 höjdmeter), Högåsen (45 höjdmeter) och Rydsåsen (40 höjdmeter). När jag stack i väg vid 09.30 så var det 24 grader varmt och jag uppskattade min effektiva löptid till två timmar och femton minuter men värmen steg fortare än jag trott och när jag var hemma strax efter tolv så visade termometern på 30 grader och jag kunde konstatera att värmen lagt på drygt 10 minuter på min löptid. Jag trodde inte riktigt att jag skulle tappa så mycket, det kändes inte farligt tungt men det gick uppenbarligen ännu långsammare än vanligt. Fast pass som i går är ändå rätt behagliga, det är bara att lufsa på så gott man kan och så får det ta den tid det tar – gammal man gör så gott han kan….

Hustruns föräldrar har varit här sen i torsdags men idag begav de sig hemåt i gen. De avslutade besöket med att skörda fläderblommor, saftkokning på gång. Jag har funderat lite på att köpa en flaska brännvin och gör min egen version av ”Hallands fläder” men dådkraften saknas och dessutom är jag väldigt välförsedd på snapsfronten, särskilt om man tar i beaktande att jag knappt snapsar alls.

Det har varit trevligt att ha svärföräldrarna här men det är också skönt att de åkt. Det tar på mina krafter att ha folk i huset även om allt flyter på bra. Att besöket slitit på mig har bland annat märkts på att jag sovit mycket på soffan idag, två timmar efter lunch. Vi har ju dock inte haft tomt på folk i huset även fast svärföräldrarna åkt, hantverkarna är ju här. Idag har målaren spacklat väggar (tredje omgången) och målat taket i hallen.

Var vänlig följ och gilla: