Om nån skulle ha missat det så kan jag informera om att det i går var Saint Patrick´s day.st_patricks_day_dublin Här inskränkte sig firandet till att jag flaggade men under hela dagen så gick mina tankar gick till Irland. Mitt Irlandssug blev inte mindre av vetskapen att en av mina systrar var i Dublin och firade. Avundsjuk är bara förnamnet!johan_st_patrick_flaggaSaint Patrick´s-firandet fick även igång den gnälliga gubben i mig. Bland mina pipvänner på YouTube så fanns det några som tog sig för att kalla dagen St. Patty´s day. Helt fel, dagen kallas aldrig, St. Patty´s day St. Patrick eller St. Paddy är det som gäller. Första gången jag såg det på YouTube så kommenterade jag det men sen när jag insåg att det var flera som använde sig av uttrycket så insåg jag att jag skulle framstå som oerhört gnällig om jag kommenterade det hos alla.

Att inte ha koll på St. Patrick´s day uttryck och symboler förekommer inte bara hos piprökare påtweet_st_patty YouTube, även Donald Trumps stab verkar sakna koll på det. Hans stiftelse Make America Great Again tweetade ut ett erbjudande om att köpa en ”hat for St. Patty´s day?”. Felen upphörde inte med det, hatten ifråga (en keps) keps_4kloverhade en fyrklöver broderad och fyrklövern är inte en symbol för Irland eller St. Patrick. Treklövern är det däremot! Kopplingen mellan treklövern och St. Patrick är att han sägs ha använt den för att förklara den heliga treenigheten för de hedniska irerna, så en fyrklöver funkar inte.

Med det sagt så lämnar jag Saint Patrick´s day-firandet och övergår till dagens övningar i Underlund.A_hugger Hustrun och tioåringen är ju iväg och åker skidor så åttaåringen och jag rår oss själva. Hittills har det gått ganska bra, vi har gjort en del ihop och han har fått mycket speltid vilket resulterat i att vi båda är nöjda. Fast en av dagens gemensamma aktiviteter uppskattade sonen verkligen. Vi gav oss ut i skogen med varsin yxa och fällde och kvistade två träd (modell mindre). Det var en fröjd att se sonen gå loss med yxan! Han var instruerad att stå med benen brett isär för att inte hugga sig själv i benen om han missade och det var bra att han följde de instruktionerna, för ibland missade yxan målet (det händer mig också).

Det kändes verkligen jättebra att vara ute i skogen med åttaåringen. Jag har ofta dåligt samvete för att jag gör för lite med barnen, så att ge sig ut på ett litet skogsäventyr med honom idag minskade på mina dömande tankar kring mig i rollen som pappa.skogshuggare_asplund_x2När sonen och jag gick till skogs så passerade vi en mycket trött Pirana. Hon låg ner och såg verkligen ut som om hon sov när vi kom klivandes.pirana_ligger_trottHönsen var på ”rymmen” idag. På grund av fågelinfluensa så finns det restriktioner kring deras utevistelse, de får vara ute på ett inhägnat område, d.v.s. i hönsgården. Jag hade tydligen glömt stänga dörren till hönsgården för i förmiddags så spankulerade hönsen plötsligt i trädgården. De såg ut att ha det så bra där att jag inte hade hjärta att jaga in dem igen utan de fick vara ute tills de självmant gick tillbaka.hons_ute_pa_rymmen

Var vänlig följ och gilla: