Igår var de här och monterade tjänstefördelaren för vår fiberanslutning, de provkörde apparatenfiber_tjanstefordelare kunde de konstatera att vi har kontakt via fibern! Alla i bygden har tydligen inte varit så tursamma, för en 6-7 hushåll har nåt krånglat och felsökning pågår. Så fort fibernissarna åkt så anmäld vi till vår internetleverantör att vi vill byta vårt ADSL mot fiber och på onsdag nästa vecka ska anslutningen var klar.

Idag så träffade jag en för mig ny läkare för att diskutera en eventuell medicinförändring eftersom jag haft det så tungt de senaste fem-sex veckorna. Mötet tog dock en oväntat vändning när hon genast började fråga en massa om mina intressen och sociala kontakter, från barndomen och fram till nu. Efter en stund så klarnade det lite, hon hade läst min journal och tyckte det fanns tecken på Asperger (för info om det – klicka HÄR) och ville följa upp de tecknen. Det hela slutade med att hon skattningsskalor_aspergerskrev upp mig för en utredning och skickade med mig en massa skattningsskalor att fylla i och lämna in.

Jag blev väldigt förvånad över att Asperger kom upp men tror hon att det kan vara bra att utreda det spåret så kan jag väl hänga med på det, det lär ju inte skada. Hon var också väldigt tydlig med att det inte bara handlade om att få en diagnos till utan om att få underlag för att eventuellt förändra den behandling jag får. När det gäller medicinförändringen så föreslog hon Zyprexa, en medicin jag zyprexavägrade ta när den var uppe på förslag ca 2009. Det jag hade emot Zyprexa förra gången gäller fortfarande, den har som biverkning en ökad aptit och jag försöker gå ner i vikt, inte upp men jag tror att jag kan tänka mig att göra ett försök nu.

Igår kväll så såg jag en väldigt intressant dokumentär på YouTube (via appleTV på TV:n), den popcorn_sutton_stillhandlade om en hembrännare i Appalacherna i USA. Mannen ifråga, ”Popcorn” Sutton, verkar ha varit lite av en legend inom området och filmen skulle visa hans sista sväng som hembrännare. Därav titeln ”This is the last dam run of likker I´ll ever make” (stavat på det sättet I titeln). Han sa sig vilja lägga av eftersom hembränningen var för fysiskt krävande och för att myndigheterna var efter honom.

Popcorn Sutton påminde mycket om mina idoler Mr Good från Irland och Ragnar från Finland (som jag bloggat om tidigare). Självständiga, envisa och fuffa gubbar med en hälsosam misstänksamhet mot lagar och regler. Filmen i går slutade med att ”Popcorn” levererade sin sprit och tuffade iväg i sin gamla A-Ford men tyvärr slutade hans historia inte så lyckligt. Ett par år senare så tog polisen honom för hembränning och olaga innehav av en revolver och han dömdes till 18 månader i fängelse. Det gjordes ihärdiga försök att få straffet omvandlat till husarrest men domstolen stod dock på sig och sa att det bara var fängelse som var aktuellt. Det beslutet ledde till att ”Popcorn” tog livet av sig ett par appalachernadagar innan han skulle inställa sig i fängelset. Jag kan på sätt och vis förstå honom, uppvuxen i Appalachernas obygder där han fått råda sig själv hela livet i en tillvaro till stor del utomhus i Guds gröna natur. För en sån människa så kan ett och ett halvt år i fängelse te sig som ett helvete det inte går att genomleva.

Hustrun och tioåringen åkte iväg på en kort skidsemester idag. Jag minns inte vart de skulle men de tobak_black_swan_i_sverigeåker med min hustruns systers familj och är bort till på söndag. Jag har också sett fram emot att de ska iväg till fjällen för på resan så träffar de min svågers bror som flugit hit från Skottland och han har med sig lite piptobak åt mig. Tobaksaffärerna i Storbritannien vägrar skicka tobak till Sverige så jag har fått beställa och få det levererat hem till svågerns bror så att han kan agera kurir. Jag har redan fått ett MMS om att tobaken är överlämnad, nu ska den bara med hem också.

Nu har jag fått förklaringen till varför det börjat hamna gamla tidningar i hästboxarna – kajorna är och rotar i bosset/tidningarna som är inklämt under taket.kajor_i_stallet

Var vänlig följ och gilla: