Jag tog dagens pipa redan i morse och jag tog den tillsammans med en brasa. eld_20170320_aDet är verkligen nåt särskilt med att sitta vid en brasa och puffa på en pipa! Trots att det blåste ganska bra idag så hade jag problem med eldandet, det ville inte ta sig utan elden slocknade och det bara glödde och kom en massa rök. När jag eldar så har röken en förmåga att alltid blåsa mot mig, ibland rör den sig mot vindriktningen bara för att kunna irritera mig. Idag var röken extra ettrig, dels var det mycket av den och dels var den oerhört envis i sitt förföljande av mig vilket resulterade i svidande ögon.johan_ogon

I går kom hustrun och tioåringen hem från sin skidsemester. De verkar ha haft det riktigt bra och tobak_fran_skottlandpiptobaken fick de också med sig! Nåt annat som hände i går var att jag jobbade på med veden. Åttaåringen åkte (jag körde honom) till en kompis och plötsligt så hade jag hela dagen för mig själv. Jag la den tiden på att såga, klyva och lava ved och så klämde jag in lite boxning på säck och en pipa vid brasan också. Arbetet med veden fick en dålig start eftersom jag inte fick igång min Husqvarna 242, den har alltid varit svårstartad men igår ville den inte alls. Tricket med den har varit att fortsätta dra i snöret och så småningom har den startat. blasa_handenIgår kämpade jag med att få igång den tills jag fick en blåsa i handen, då gav jag upp. Jag ville kapa veden med 242:a eftersom kedjan på den var mycket vassare än kedjan på den andra sågen men jag löste det genom att flytta kedjan från Husqvarnan till Stihlen. motorsagar_en_utan_svardJag var osäker om kedjan skulle passa men efter att ha jämfört alla upptänkliga mått så kom jag fram till att kedjan på 242:an skulle passa på den andra sågen också. Vilket den mycket riktigt gjorde. Jag sågade upp allt lite grövre virke, nu är det bara pinnar kvar att kapa, och klöv det sedan. Jag började även lava veden men det är fortfarande en hög kvar så jag behöver inte oroa mig för arbetsbrist den här veckan heller.

När våren pilfink_flaxar_20170320gör sitt antågande blir fåglarna, både stora och små, mycket mer aktiva. Jag försöker följa kajorna som jag tror börjat boa inne i stallet och så har jag koll på pilfinkarna utanför kontorsfönstret. Det var en väldig trafik hos dem i går och kajorna har börjat käka fågelfrö under foderautomaten till småfåglarna. Jag har försökt fota dem där men de är skygga och lyfter bara jag visar mig lite. kajor_lyfterJag undrar om kajornas häckning kommer att påverka svalornas lust att boa i stallet. Är det så att kajorna kommer att skrämma bort svalorna så vill jag försöka skrämma bort kajorna först. Jag är dock inte riktigt på det klara hur jag ska komma åt dem, det är väldigt högt till nocken i stallet.

Var vänlig följ och gilla: