Det finns ett par tomma lokaler nere i Getinge som jag har börjat drömma om.mack_gammal_getinge Alltså inte drömma om på nätterna utan dagdrömma om att göra nåt med. Båda lokalerna är gamla butikslokaler, den ena var kiosk och den andra hörde till en bensinmack (sanerad), och jag kan dagdrömma om att dra igång nån verksamhet i dem. I kiosken, som är den större lokalen, skulle jag viljakiosk_gammal_getinge kombinera försäljning av pipor, piptobak, begagnade herrkläder och tidskrifter och i den gamla macken skulle det precis rymmas en verksamhet som sålde pipor, piptobak och tidskrifter. Jag är fullt medveten om att det bara är dagdrömmar, både för att jag inte skulle orka vara egenföretagare och för att kundunderlaget är alldeles för litet. Jag tvivlar på att det ens skulle gå att dra runt såna verksamheter i Stockholm utan att också ha försäljning på nätet. Men ibland kan det räcka långt att dagdrömma.

Nu har vi äntligen fått fiber!! Idag så lyckades jag koppla in oss på fibernätet men det strulade lite in i det sista. I morse så testade vi att koppla modemsladden till tjänstefördelaren och sen vidare till routen och fiber_tjanstefordelaredatorn men vi fick inte kontakt. Jag provade att koppla så igen i eftermiddags med samma resultat men då ringde jag vår internetleverantör. Efter lite olika besked så fick jag veta att vi inte kan koppla sladden från tjänstefördelaren via routern innan routern varit avstängd i 24 timmar. På nåt sätt måste routern ”vila” och nollställas för att kunna växla om från ADSL till fiber. När jag kopplade förbi routern så fick jag kontakt med nätet via fibern. Jag har testat att ladda upp saker på YouTube via fiber och det går MYCKET snabbare. Tidigare har det tagit mig ungefär 80 minuter att ladda upp tio minuter film vis ADSL men med fiber gick det på åtta minuter. Viss skillnad….

Min ömma hälsena blir bättre men det går långsamt. För att ändå kunna träna annat än på säcken så cykel_johanshar jag plockat fram min cykel igen. Jag tycker egentligen inte om att cykla men nöden har ingen lag. Jag kör dock en annan typ av cykelträning än jag gjort tidigare när jag inte kunnat springa. Då har jag kört långa rundor som gått förhållandevis långsamt men nu har jag börja backe_underlundköra backintervaller. I går körde jag fem intervaller i backen uppför kullen vårt hus ligger på, den backen är inte så brant (förrän på slutet) men den är lång och seg. I dag varierade jag mig lite och körde två intervaller i en backe som är både lång och brant. Både igår och idag har jag fått rejäl puls och mycket mjölksyra i kroppen, så mycket mjölksyra att jag var alldeles i darrig i kroppen när jag skulle slå på säcken efter cyklingen.

Nu har ljuset återkommit och gjort att fotograferingen blivit roligare. Det är mycket lättare att ta bra bilder nu när ljuset är intensivare än i vintras. I dagens fotoskörd finns bland annat glada får, kajor och säsongens första krokus. Det allra sista fotot daterar tidningarna kajorna river ner i Piranas box till 1943.krokus_20170322talgoxe_tar_spjarnkaja_i_halhastsko_i_dammfar_i_galoppbrynja_o_far_aterkatt_ozelotyachtsman_navy_plugbrollopsfoto_1943_tidning

Var vänlig följ och gilla: