I början på sommaren så upptäckte jag en leverfläck strax under vänster bröstvårta. Jag hade inget minne av att jag sett den tidigare men för att vara säker så kollade jag på bloggen efter foton på mig där jag inte har kläder på överkroppen. Jag hittade en del äldre bilder från tiden då jag hade bröst och bringa som en frukostflinga.Sen fanns där en boxningsbild från 2001-2002 och en motsvarande bild från 2016 där jag visade upp min ”pappakropp”. På inget av fotona syntes leverfläcken så den var ny.Jag bokade därför en tid på vårdcentralen för att en läkare att skulle titta på den och i förra veckan var jag där och fläcken bedömdes vara ofarlig.

En sak jag noterade när jag tittade igenom bloggen på jakt efter barbröstade bilder var att håret på bröstet, såväl som på haken, vitnat med åren. Skäggbilden nedan är tagen i januari 2014 och jämför man den med boxarbilden jag tog i går (där syns leverfläcken på bröstet) så syns det tydligt att skägget är vitare nu. Jämför man boxarbilderna så ser det ut som om jag fått mindre hår på bröstet men det har bara vitnat och blivit mindre synligt. Hur det är med håret på huvudet vet jag inte säkert men hårresterna efter att jag klippt mig är tämligen gråa så förmodligen är jag silverfärgad även där. Nyfikenheten att se hur grå- eller vithårig jag är nu är det enda skäl som skulle kunna motivera mig att sluta raka huvudet och låta håret växa ut igen.

Jag kan inte låta bli att notera att min kroppsform ser likadan ut nu som 2016 och det kan ju tyckas konstigt med tanke på att jag sprungit ganska intensivt i över ett år nu. Jag tränade inte på det sättet 2016 men i perioden mellan då och nu så gick jag ner mig fysiskt och vikten var ett tag uppe på 104 kilo innan jag nu lyckats få ner den till de 93-94 som jag vägde 2016. Likheten i kroppsform fick mig att i förmiddags prova några utstyrslar som jag visade upp på bloggen 2016 och till min glädje kom jag i dem. Det var ett tag sen jag lyckades med det sist. De två övre fotona är tagna i maj 2016 och de undre tog jag idag (tofflorna är ingen bra skomatchning men jag orkade inte plocka fram ett par svarta skor bara för en bild). Även här syns att skägget vitnat.

Om nån undrar över kostymen så är den sydd i ett kamgarnstyg (worsted wool) vävt av italienska Fratelli Franchi. Sömnaden av kostymen är sen gjord av schweiziska Klimax för Malmström & co som av vad jag kan begripa var en herrekipering med anor från första halvan av 1900-talet. Jag antar att herrekiperingen hade nån koppling till butikskedjan med samma namn men hur de hänger ihop vet jag inte.

Var vänlig följ och gilla: