Både i går och idag har vi haft ett fantastiskt vårväder! Kallt på morgonen men soligt och varmt under dagen. I går morse så var det riktigt dimmigt på morgonen, innan solen fick dimman att lätta. Jag passade på att ta några dimmiga bilder när jag gick med pojkarna till skolbussen, ett par blev riktigt bra, särskilt som de är tagna med min mobilkamera. Jag visar två bilder på pojkarna eftersom jag och hustrun hade olika åsikter om vilken som blev bäst.

Vårvädret har fått mig att klä mig i linne. Igår hade jag min gröna linnekostym (arkivbild) och idag var kavaj och väst i linne medan byxorna var i bomull. På fötterna hade jag “boots of Spanish leather“.

Jag vände på min dag idag och hade praktik på morgonen och ledigt på eftermiddagen. På fredagar kommer pojkarna hem tidigt från skolan och hustrun brukar sluta tidigt för att vara hemma med dem men just idag hade hon ett möte inbokat så jag var hemma istället. De börjar bli så stora att de egentligen kan vara hemma själva men det känns lite läskigt att låta dem vara det. Det jag är orolig för är åttaåringens promenad från skolbussen och hem, jag litar inte riktigt på att han är fokuserad på trafiken hela vägen – ser han nåt spännande så skulle han kunna springa över vägen utan att se sig för. Sen är jag lite orolig över att låta dem vara ensamma ihop, var för sig känns tryggare, eftersom jag inte litar på att de inte ryker ihop rejält. Vid ett eventuellt slagsmål tror jag att åttaåringen kan komma att göra sin storebror illa, lillebror är ettrig, stark och stundtals hämningslös.

Hustrun brukar städa på fredagseftermiddagarna så jag kände mig tvungen att gå ett varv med dammsugaren fast jag längtade ut till en brasa och en pipa. Jag kom ut så småningom och väl där så provade jag en egen blandning jag gjort. Jag har kombinerat två sorters tobak som var för sig, av olika anledningar (smak och styrka), inte riktigt fallit mig på läppen. Resultatet blev inte alls tokigt.

I det senaste inlägget på bloggen så fanns det med en bild på årets första krokus, idag är det dags för den första påskliljan.Jag har fotat en del både igår och idag (mest fåglar) och några av bilderna kommer här.

Var vänlig följ och gilla: