Igår var det riktigt grått och trist här med nån slags blandning av dimma och regn. Vädret gjorde att jag fick användning för min irländska regnhatt (i samma material som används i oljerockar, d.v.s. ett bomullstyg som impregnerats med vax). Det har inte regnat idag, än, men jag har haft samma hatt eftersom den är lite töjbar och därför sitter hårt på skulten även när det friskar i (typ 20 m/s i byarna).Vädret hindrade mig dock inte (till skillnad från idag) från att springa igår. Jag sprang samma runda som i måndags, då var jag påverkad av min behovsmedicin mot ångest och behövde drygt 57 minuter för att ta mig runt, igår när jag inte var drogad av min medicin gick det på knappt 48 minuter. Medicinen gör verkligen att jag blir seg i både huvud och kropp.

 

Eftersom det blåser så förbannat idag slog jag på säcken och cyklade på träningscykeln istället. Ett tag tänkte jag ta en vilodag, har inte haft nån sån sen 6:e augusti, men det behovet att träna blev för stort – det ger en stund av fullständig frid. Cyklingen är dessutom lite som en vilodag, en aktiv vilodag, eftersom jag inte kör lika hårt på cykeln och den inte sliter på samma sätt som löpningen, inga stötar.

 

Idag skulle jag ha åkt in till min kontaktperson på psykiatrin men igår avbokade jag tiden. Jag kände, och känner, att jag inte vill eller orkar åka hemifrån just nu. Måendet är inte på topp så det hade kanske varit bra att prata med nån men jag upplever också att kontaktpersonen inte kan hjälpa mig med mina aktuella problem så då blir jag hellre hemma.

 

Jag har märkt att Sigge har ett behov av att springa av sig, få rejsa runt lös. Det finns inga lämpliga åkrar häromkring, alla är i olika stadier av höstbearbetning, så i eftermiddags gick jag in i en av våra hagar med hundarna. Kor och kalvar har gått där i sommar så det ligger en hel del koskit på marken men hundarna brydde sig faktiskt inte om den. Sigge sprang som besatt (av det blir man törstig) medan Betty tog det lite lugnare.På ett ställe hittade hundarna en massa äpplen och då var det de som gällde. Betty ser för söt ut när hon kommer gående med ett äpple i munnen.

 

Var vänlig följ och gilla: