falldin_dod_utan_pipaMin första reaktion när jag såg på SVT:s hemsida att Fälldin dött var att fråga mig hur de på SVT kunde missa att visa en pipbild på honom? Pipbilden fanns dock där, jag var bara tvungen att bläddra lite för att hitta den.falldin_dod_med_pipa

Större delen av dagen har kretsat kring den kommande irlandsresan,irland_karta_a det har varit mycket packning och planering. Tyvärr blir det så att hustrun får dra det tyngsta lasset, jag planerar och packar mitt och hon tar hand om resten av familjen. Hon försöker använda mig som bollplank, ibland går det bra men lika ofta förmår jag inte fokusera på frågan hon ställt.

Nåt som jag inte lyckades fokusera riktigt på var koden till mitt kreditkort. Jag knappade in fel kod när agrolkort_storrejag skulle betala bensin igår och kunde sen inte komma på den rätta koden så jag fick byta kort. Jag ägnade en god stund av förmiddagen idag åt att utan framgång leta efter lappen med koden på. Jag hittade inte den men till slut ”klickade” det till i huvudet på mig och jag kom på fyra siffror som jag var tämligen säker på var min kod. Jag åkte ner till Konsum och testade och koden godkändes. Skönt! Koden är nu uppskriven på nytt, den här gången på ett ställe där jag tror att jag faktiskt kommer att hitta den om behov skulle uppstå.

Nåt som inte kretsade kring Irlandsresan, även om den nämndes, var den YouTube-film om gårdagens pipfynd som jag spelade in i morse. Jag är taggad av att ha hittat intressanta YouTubekanaler med fokus på pipor och vill själv försöka bidra. Därför blev det en film i morse.

När jag gick förbi hustruns bil i eftermiddags så noterade jag att en nässelfjäril kraschat och dött mot bilens nummerplåt. Kroppen verkar intakt så kraschen måste ha ägt rum ganska nyligen för jag tror inte att en fjäril håller särskilt länge om den transporteras på det sättet.nasselfjaril_kraschad_2nasselfjaril_kraschad

Nu tar jag semester från bloggandet till den sjätte augusti. Ha det bra tills dess!

Var vänlig följ och gilla: