Hustrun har ju varit bortrest några dagar och som vanligt har det resulterat i dålig nattsömn för mig. Jag kan inte riktigt slappna av när hon inte är hemma och det gör min nattsömn spänd och orolig. Jag sov dock bättre natten till idag jämfört med natten till i går. Idag har jag fungerat bra trots dålig sömn men igår var jag pinsamt håglös nästan hela dagen, det var först i gå kväll som jag piggnade till. Orsaken till tillpiggnandet berodde på att jag upptäckte två harar i trädgården, jag fotade dem genom gästrumsfönstret och sen försökte jag smyga mig på dem ute. De upptäckte mig dock snabbt och försvann innan jag hann ta några kort. När jag var ute och smög på hararna så var det som att den fantastiska sommarkvällen lyfte mitt mående och för att dra ut på njutningen gick jag in och hämtade en pipa och satt med den i en timme.

Som sagt var har jag varit lite piggare idag och det resulterade i lite gräs- och buskröjning längs staketet i en av hagarna. Jag har tänkt göra det länge men inte fått tummen ur men nu är det äntligen gjort. Nu återstår det bara att dra lite tråd så kan vi släppa fåren där.

På kycklingfronten så har jag dåliga nyheter, kycklingarna har börjat dö för oss. Det började i tisdagskväll när jag hittade tre döda kycklingar inne i hönshuset, igår dog några till och idag har ytterligare kycklingar dött så att det bara är tre stycken kvar nu. Jag har ingen aning om vad som orsakade det här, vi har aldrig råkat ut för nåt liknande innan. Visst, nån enstaka kyckling har dött efter ett par dagar men aldrig så här många, och på så kort tid. Jag misstänker att småfåglarna som tar sig in i hönshuset har spridit nån smitta som kycklingarna inte klarar av.

För ungefär en vecka sedan så skrev jag om att jag slutat läsa Hallandsposten av rädsla för att stöta på artiklar med koppling till mitt friska liv, artiklar som väcker en väldig oro i mig. Jag vet att det inte är den bästa av strategier och att den begränsar min värld men just nu så orkar jag inte riktigt utmana mig själv. Jag gjorde dock ett försök häromdagen och bläddrade i HP i ett väntrum och givetvis så snubblade jag över en artikel som handlade om mitt tidigare yrkesliv. Tidningen skrev om de miljötekniska undersökningar som genomförs vid ett gammalt glasbruk i Steninge, ett glasbruk som jag gjort lite provtagningar på. I artikeln så var också två av mina gamla kollegor med. Det är tyvärr så att om HP skriver om markföroreningar så är risken stor att jag har en personlig koppling till föroreningarna, jag har haft mina fingrar i allt för många förorenade syltburkar, och de har en förmåga att dyka upp och stressa mig. Artikeln ledde som tur var inte till nån stor ångestattack hos mig men det var ändå jobbigt att läsa om nåt som kunde ha varit en del av mitt liv, nåt som jag under flera år tyckte var mitt drömjobb.

Var vänlig följ och gilla: