Hustrun är hemma igen och i går kväll blev det tydligt hur mycket jag spänt mig de dagar hon varit borta. Redan vid 17-tiden igår så ville jag gå och lägga mig men jag höll emot drygt en timme och kröp till kojs vid halv sju. Jag sov sen som en klubbad säl tills jag vaknade av väckarklockan tolv timmar senare. Hade jag inte ställt klockan så hade jag nog kunnat sova nån timme till för jag känner mig fortfarande trött och seg.

Trots att vi båda var sega så var hustrun och jag ute med Pirana på förmiddagen och det blev en härlig tur i lagom värme och med en pigg häst. Turen bjöd som vanligt på varierande vyer.I eftermiddags var vi in till Halmstad och tittade på utrustning till det nya badrummet. Det är verkligen inte min bästa gren, jag vill helst av allt få en snabbt avslut och är därför ett dåligt bollplank för hustrun kring vad ”vi” vill ha. Trots min ovilliga insats, eller kanske på grund av den, lyckades vi bestämma oss för ett duschset och är på god väg att bestämma oss för vilken blandare vi vill ha till handfatet.

Alla som följer mig på bloggen vet att jag inte är nån varm anhängare av Donald Trump men idag tar jag faktiskt av mig hatten för Donald. Han har nämligen postumt benådat boxaren Jack Johnson, den förste svarta boxare som blev tungviktsvärldsmästare. Johnson var väldigt kontroversiell både som boxare och privatperson vilket ledde till att det vita Amerika gjorde sitt bästa för att komma åt honom. År 1913 så lyckades de få honom dömd för att ha ”transporterat” (d.v.s. rest tillsammans med) en prostituerad över en delstatsgräns i USA (lagen var egentligen tänkt att motverka mer storskalig trafficking). Domen var rasistiskt motiverad och Trump har efter påtryckningar från bl.a. Sylvester Stallone benådat Jack Johnson, 72 år efter boxarens död. Om man nu ska hålla på att benåda folk postumt så tycker jag att den här benådningen var motiverad eftersom domen så uppenbart var riktad mot att Jack Johnson utmanade rasgränserna i USA. Därmed inte sagt att Johnson var en hyvens kille som alltid mötte sin omgivning med respekt och vänlighet, för så var det inte.

P.s. Nån som känner igen de två boxarna på fotot ovan? En är tungviktsvärldsmästare och en har varit det.

Var vänlig följ och gilla: