Det första fasta jobb jag fick efter min universitetsexamen var på lantbruksenheten på länsstyrelsen i Halmstad. Där arbetade jag både med att hålla kurser för lantbrukare och med EU-stödet till bönderna (SAM – samordnad ansökan om jordbruksstöd). När det gällde SAM så handlade det om både administrativt arbete med ansökningarna och med kontroller i fält. Det var fältkontrollerna som gjorde mig till kaffedrickare – under kontrollerna behövde jag gå igenom en hel del dokumentation tillsammans med lantbrukarna och då bjöd de ofta på kaffe. Jag var egentligen tedrickare men de hade sällan te hemma så det fick bli kaffe, med mycket socker och mjölk i. Kaffe var uppenbarligen mer beroendeframkallande än te för det blev snabbt min favoritdryck till fikat. Efter ett tag så skippade jag sockret men mjölken nyttjar jag fortfarande. Te dricker jag i princip aldrig längre.

Som en bilaga till SAM-ansökan fanns en karta där lantbrukarnas alla skiften var markerade. Mitt första år på länsstyrelsen så infördes en ny sorts karta, en blockkarta. Det innebar att all mark på kartan var indelade i block (som avgränsades av naturliga gränser) som sen var indelade i olika skiften. Varje block hade också ett 4-siffrigt nummer. Blockkartorna var ett administrativt helvete när de var nya eftersom det fanns en massa ”finstilt” om hur blockens gränser skulle dras och det hade lantbrukarna svårt att förstå (och jag förstår dem). Om lantbrukare odlade på mark som inte var blocklagd (vit på kartan) så skulle det redovisas och läggas in i en uppdaterad blockkarta. Det finstilta med blockkartorna ledde till att vi på länsstyrelsen var tvungna att kontakta en väldig massa lantbrukare och tillsammans med dem justera kartorna och blocken. Efter det gillar jag ingenting som är blockrelaterat…

Jag har tyvärr stött på nya block – här på bloggen! Jag skrev ju igår att jag uppdaterade plattformen, (WordPress) som bloggen ligger på och med den nya versionen så sker text- och bildbearbetningen på ett nytt sätt. WordPress vill att man jobbar med text och bild i olika block som sätts samman i varje inlägg. Jag är rätt osäker när det gäller digitala saker så jag gillar inte förändringar eftersom jag sällan begriper dem. Jag trivdes med det gamla arbetssättet och jag hade svårt att få ihop ett inlägg i går eftersom jag inte kunde få text- och bildblock att samverka. Jag vill ha mycket bilder i mina blogginlägg, bilder som omsluts av text, men jag begrep inte hur jag skulle få det att bli så med nya WordPress.

Jag begriper det fortfarande inte riktigt men efter att ha suttit och skrivit testinlägg i dag på förmiddagen så börjar jag möjligtvis få lite hum om hur systemet funkar. Jag tycker det gamla sättet var bättre men det finns säkert nån anledning till varför de bytte och på sikt kommer jag förmodligen lära mig hantera blocksystemet. Just nu är dock varje blogginlägg en prövning.

I eftermiddags gick hela familjen på hundpromenad (delar av den under protest) och trots att det blåste och regnade så tyckte jag att det var trevligt. Jag hade på mig mina vanliga ”jobbekläder” och på huvudet hade jag tweedhatten jag köpte förra helgen.

Allra sist en bildserie (tyvärr lite grynig) på en dubbelinkallning av hundarna som hustrun gjorde. Den var egentligen riktad mot Sigge (som hon satt ner) men Betty hängde dock på även fast hon inte satt ner.

Var vänlig följ och gilla: