Det blåste en del här i går kväll och i natt men stormen Otto orsakade inga problem i form av strömavbrott eller nerfallna takpannor hos oss (jag är dock glad att vi tog ner kastanjerna på gårdsplanen i höstas). I morse gick hustrun och jag, tillsammans med hundarna, en sväng i skogen men ingenting stort hade blåst omkull. Några små träd hade knäckts men de är knappt värda att nämna här på bloggen. I eftermiddags var jag ute med motorsågen och kapade upp dem så att de kommer med när det redan huggna brännet körs ut (förhoppningsvis på måndag).

Jag tror att jag har nämnt att det är en granne som hjälper mig med allt tekniskt som rör bloggen. Det gällde tills i går eftermiddag då jag gav mig på att mickla med den på egen hand. Med blandat resultat…. I bloggen ingår ett statistikprogram som håller koll på hur många besökare (reella och botar) den har. Jag litar inte på de siffrorna, tror de är alldeles för höga och igår fick jag för mig att jag skulle lägga in Googles statistikprogram för bloggar och hemsidor. Enligt Wikipedia är det världens mest använda program för den här typen av statistik. Oförskräckt gav jag mig på att få in Google analytics i bloggen i form av en plugin/insticksprogram/tilläggsprogram (kärt barn har många namn…).

Det gick bra tills jag skulle aktivera programmet, då fick jag ett meddelande om att jag hade en för gammal version av WordPress (plattformen som bloggen ligger på) så jag uppdaterade den. Det var då det började gå snett för efter uppdateringen fick jag en del felmeddelanden.

Google analytics verkar funka (och indikerar att det andra statistikprogrammet genererade glädjesiffror) men kommentarsfunktionen i bloggen är avstängd och jag kan inte redigera bloggens introduktionstext. Det går dock att skriva nya inlägg och det är ju det viktigaste, det är inte som att kommentarerna brukar dugga tätt här.

Jag har bett min ”datasupport” kika på problemen så förhoppningsvis löser det sig under nästa vecka. Trots att det strulat en del så är jag himla stolt över att jag vågade försöka och att mer gick rätt än fel. ”One small step for mankind, a gigant leap for me” för att travestera Neil Armstrong.

Var vänlig följ och gilla: